1 milliárd eurós kötvényprogramot indít a CEB Koronavírus Veszélyhelyzet


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Európa Tanács Fejlesztési Bankja (CEB) egy milliárd eurós, hétéves lejáratú COVID-19 társadalmi integrációs kötvényt bocsátott ki.

A forrást a CEB tagországai használják fel a koronavírus-járvány társadalmi és gazdasági hatásának enyhítésére.

A kötvényt a CEB társadalmi integrációs kötvényprogramjának keretein belül bocsátják ki, a finanszírozás pedig kiterjeszthető az egészségügyi ágazatra is, ha egyes tagországoknak a járvány miatt megnövekedett a forrásigényük az egészségügy finanszírozására.

A társadalmi integrációs kötvény keretrendszerével összhangban az összegyűjtött forrás olyan új vagy meglévő társadalmi projektek finanszírozására is szolgál, amelyek mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogatnak, a munkahelyteremtés és megőrzés érdekében. Az európai mikro-, kis- és középvállalati szektort különösen súlyosan érintette a koronavírus.

A CEB erős társadalmi támogatottsággal és nagy tapasztalattal rendelkezik a társadalmi beruházások Európában történő előmozdításában. Ez a bank által 2017 óta kibocsátott negyedik társadalmi kötvény, amely tovább erősíti vezető pozícióját a szociális kötvények piacán.

Transzferár útmutató 2020

A befektetők kiemelten érdeklődtek a most kibocsátott társadalmi integrációs kötvény iránt. Az kötvénykibocsátás bejelentését követően a a jegyzés alig több mint egy óra alatt elérte a 3,9 milliárd eurót, a végső kötvényállománya pedig meghaladta a 4,5 milliárd eurót. Ez lehetővé tette a CEB számára, hogy 1 milliárd euró kötvényt bocsásson ki, amely a bank eddigi legnagyobb elfogadott jegyzési ajánlata a társadalmi kötvények piacán.

„Ilyen rendkívül nehéz körülmények között örülünk annak, hogy a társadalmi kötvény sikeresen támogatja majd a koronavírus elleni európai küzdelmet” – jelentette be Rolf Wenzel, a CEB elnöke.

„A CEB fokozza erőfeszítéseit annak érdekében, hogy a válság alatt maximális támogatást nyújtson tagjai számára, és segítse őket a koronavírus jelentette kihívások kezelésében” – tette hozzá.

(coe.int)
Kapcsolódó cikkek

2024. április 15.

AI fronton is élesedik a verseny az EU és az USA között

Helyi nyelveket beszélő, mesterséges intelligencia alapú chatbotok fejlesztésén dolgozik az Európai Unió, nehogy az amerikai technológia és az amerikai vállalatok felzabálják a kontinens piacát és kultúráját – írja az Euronews.

2024. április 12.

Európai parlamenti állásfoglalás: az abortuszhoz való jog alapvető jog

Az abortuszhoz való jog alapvető jog, az európai uniós tagállamoknak teljes mértékben büntethetetlenné kell tenniük a művi terhességmegszakítást, az abortuszt ellenző csoportok és szervezetek uniós finanszírozását meg kell szüntetni – jelentették ki az Európai Parlament képviselői Brüsszelben, az EP plenáris ülésén csütörtökön elfogadott állásfoglalásban.

2024. április 12.

Rétvári Bence: hamarosan tovább szigorodhat a gyermekvédelmi törvény

Az erőteljesebb hatósági fellépés következtében egyre emelkedik a pedofil bűncselekmények miatt indított nyomozások száma – mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Rétvári Bence. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára felhívta a figyelmet, hogy heteken belül tovább szigorodhat a gyermekvédelmi törvény.