1 milliárd eurós kötvényprogramot indít a CEB Koronavírus

Az Európa Tanács Fejlesztési Bankja (CEB) egy milliárd eurós, hétéves lejáratú COVID-19 társadalmi integrációs kötvényt bocsátott ki.


A forrást a CEB tagországai használják fel a koronavírus-járvány társadalmi és gazdasági hatásának enyhítésére.

A kötvényt a CEB társadalmi integrációs kötvényprogramjának keretein belül bocsátják ki, a finanszírozás pedig kiterjeszthető az egészségügyi ágazatra is, ha egyes tagországoknak a járvány miatt megnövekedett a forrásigényük az egészségügy finanszírozására.

A társadalmi integrációs kötvény keretrendszerével összhangban az összegyűjtött forrás olyan új vagy meglévő társadalmi projektek finanszírozására is szolgál, amelyek mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogatnak, a munkahelyteremtés és megőrzés érdekében. Az európai mikro-, kis- és középvállalati szektort különösen súlyosan érintette a koronavírus.

A CEB erős társadalmi támogatottsággal és nagy tapasztalattal rendelkezik a társadalmi beruházások Európában történő előmozdításában. Ez a bank által 2017 óta kibocsátott negyedik társadalmi kötvény, amely tovább erősíti vezető pozícióját a szociális kötvények piacán.

Transzferár útmutató 2020

A befektetők kiemelten érdeklődtek a most kibocsátott társadalmi integrációs kötvény iránt. Az kötvénykibocsátás bejelentését követően a a jegyzés alig több mint egy óra alatt elérte a 3,9 milliárd eurót, a végső kötvényállománya pedig meghaladta a 4,5 milliárd eurót. Ez lehetővé tette a CEB számára, hogy 1 milliárd euró kötvényt bocsásson ki, amely a bank eddigi legnagyobb elfogadott jegyzési ajánlata a társadalmi kötvények piacán.

“Ilyen rendkívül nehéz körülmények között örülünk annak, hogy a társadalmi kötvény sikeresen támogatja majd a koronavírus elleni európai küzdelmet” – jelentette be Rolf Wenzel, a CEB elnöke.

“A CEB fokozza erőfeszítéseit annak érdekében, hogy a válság alatt maximális támogatást nyújtson tagjai számára, és segítse őket a koronavírus jelentette kihívások kezelésében” – tette hozzá.

(coe.int)Kapcsolódó cikkek:


Külföldi cégrészesedés: a tranzakciók nagy része érintett lehet
2020. május 29.

2020. május 26-án a Kormány elfogadta a 227/2020. (V.25.) sz. Kormányendeletet, ami 2020. december 31. napjáig új hatósági bejelentési kötelezettséget határozott meg az úgynevezett stratégiai társaságokban történő bizonyos részesedés és egyéb jogosultság szerzésére vonatkozó, illetve egyéb, külföldi vagy külföldi hátterű cégek által megvalósított tranzakciókkal kapcsolatban, hívja fel a figyelmet a Baker Mckenzie budapesti irodájának társasági jog és vállalatfelvásárlási csoportja.