19 év fegyház volt az ügyészi ajánlat – nem élt vele a vádlott

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. november 8.
Címkék: ,
Rovat:
A Fővárosi Törvényszék mint elsőfokú bíróság 2019. november 8-án előkészítő ülést tartott annak a román állampolgárságú, hajléktalan férfinak az ügyében, akit a vádhatóság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádol – áll a Jogászvilághoz eljuttatott közleményben.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett egy hajléktalanok által lakott romos téglaépületben élt a XIII. kerületben. Mindketten hajléktalan, italozó életmódot folytattak, a vádlott azonban kábítószert és pszichotróp anyagokat is fogyasztott. 2017. december 11-én este a vádlott és a sértett közösen legalább 5 üveg bort ivott meg, de már napközben is fogyasztottak alkoholt. Az erősen ittas állapotban lévő vádlott tisztázatlan okból bántalmazta a sértettet, aki ennek következtében rövid időn belül elhunyt. Az ügyészség a terheltet különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja.

A vádirat ismertetése után az ügyész alternatív indítványában – a vádiratban foglaltak elismerése és a tárgyaláshoz való jogáról való lemondása esetén – a vádlottra 19 év fegyházban letöltendő szabadságvesztést, továbbá 10 év Magyarországról való kitiltást kért.

A vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését, ezért a büntetőeljárási törvény szerint az ügy a tárgyalási szakaszba lép. A tárgyalási napra az ügyészség és a védő is a megtették a bizonyítási eljárásra vonatkozó indítványaikat, amelyek szerint tanúk és orvosszakértő meghallgatását, valamint a kamerafelvételek megtekintését kérik.

A bíróság ezen indítványoknak helyt adott és az ügyben 2019. december 18-án 9 órára tárgyalást tűzött ki.

Kapcsolódó cikkek: