32 tő kannabiszt termesztett a lakásán a kábítószer-kereskedő

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2021. április 20.
Címkék: , , ,
Rovat:
Vádat emeltek egy férfi ellen, aki kábítószert árult, és lakásában egy erre célra kialakított sátorban kannabiszt termesztett Budapesten.

A férfi 2019 nyarától elsősorban marihuána és hasis kereskedelmével foglalkozott. A kábítószereket ismeretlen forrásból szerezte be, azokat XV. kerületi lakásában tárolta, az értékesítést álnéven, jellemzően egy üzenetküldő alkalmazásban beszélte meg, majd lakásában vagy ahhoz közel az utcán adta át a kábítószert a vevőknek.

A nyomozók elfogták a férfit, akinek lakásán több mint egy kilogramm marihuánát, mintegy 200 gramm hasis gyantát, LSD-bélyeget és pszilocin, valamint pszilocibin tartalmú gombát is találtak, amelyeket a kábítószer kiméréséhez, értékesítéséhez használt eszközökkel és a kábítószerek értékesítéséből származó mintegy 400 ezer forint készpénzzel együtt lefoglaltak. A vádlott a lakásában – egy erre a célra felállított sátorban – legalább 32 tő kannabiszt is termesztett.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg bűnügyi felügyeletben lévő férfi ellen kábítószer-kereskedelem miatt vádat emelt, és végrehajtandó fegyházbüntetést indítványozott ellene – olvasható a közleményben – közölte a fővárosi főügyész, Ibolya Tibor.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


100 millió eurós bírságot kapott a Google Olaszországban
2021. május 14.

100 millió eurós bírságot kapott a Google Olaszországban

102 millió eurós bírságot szabott ki az olasz versenyhivatal a Google-re. A 36 milliárd forintnak megfelelő összeget azért kell befizetnie az amerikai cégóriásnak, mert a hatóság szerint visszaélt piaci dominanciájával.