A jogi szolgáltatásokba is betör az AI


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mesterséges intelligencia jogi alkalmazása felé nyit a Baker McKenzie ügyvési iroda – olvasható a cég közleményében


A Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda globális innovációs programot indított, hogy a világgazdaságban tapasztalható digitalizációs trendek miatt megváltozott ügyféligényekhez alkalmazkodva modernizálja a jogi szolgáltatások folyamatát. A kezdeményezés elsősorban a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia jogi területeken történő hatékony alkalmazását segíti elő.

A Baker McKenzie globális innovációs programjának célja olyan módszerek kidolgozása, amelyek hatékonyan alkalmazkodnak a globális üzleti változásokhoz és a digitalizáció egyre növekvő gazdasági szerepéhez. Az ügyvédi iroda a jogi szolgáltatásait modernizáló innovációs modelljét a „design thinking” alkalmazásában élenjáró Peer Insight tanácsadó céggel közösen dolgozza ki.

 

A Baker McKenzie most alapított Innovációs Testületének feladata, hogy egy globális innovációs működési modellt alakítson ki, amely átalakítja a jogi iparág hagyományos szolgáltatási módozatait. A modell nagyobb hangsúlyt fektet a fejlett technológiákra és digitális megoldásokra, de ezeken túlmutatva az ügyfelek részére a változó gazdasági és technológia környezetben rejlő kihívásokra az igényeikhez igazodó támogatást kínál. Az innovációs program fejlesztései elsősorban a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia különféle alkalmazását segítik elő. A cég a mesterséges intelligenciát elsősorban az átvilágításoknál, a szerződések ellenőrzésénél és az elektronikus jogi feltérképezésnél (e-Discovery) használja majd fel, illetve minden olyan szakterületen, ahol ez piacvezető hatékonyságot eredményezhet. A Baker McKenzie már létre is hozott egy „Relativity” elnevezésű felületet, hogy világszerte egységes e-Discovery platformot biztosítson ügyfelei számára. Az ügyvédi iroda jelenleg egy gépi tanuláson alapuló átvilágítási szoftver működését teszi lehetővé, amely nagymértékben csökkenthetné a tranzakciókhoz szükséges ügyvédi munkaidőt.

„A Baker McKenzie az innováció élharcosa 1949-es megalapítása óta, amely úttörőként nyitott új piacok felé, felülírva a korábbi módszereket. Az innováció ma is prioritást élvez a Baker McKenzie-nél, mivel jó ügyvédnek lenni önmagában már nem elég a jelenleg egyre bonyolultabbá és gyorsabbá váló világunkban. Ezért át kell alakítanunk szolgáltatásinkat oly módon, hogy az ügyfeleinknek értéket teremtsen és segítsen a már meglévő problémák megoldásában, illetve azokban is, amikkel ügyfeleink még nem szembesültek” – mondta Erik Scheer, a Baker McKenzie Innovációs Testületének vezetője a cég közleménye szerint.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 29.

Az EU belügyminiszterei megállapodtak az átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról

A több mint négymillió, jelenleg az Európai Unióban élő ukrajnai menekült helyzetének kiszámíthatóbbá tétele érdekében az Európai Unió Tanácsa megállapodott a háború elől menekülőknek nyújtott, 2024 márciusában lejáró átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról 2025. március 4-éig – tájékoztatott az uniós tanács.