A koronavírus hatása a munkaerőpiacon Koronavírus

Lehet, hogy a legaltech cégek még ragaszkodnak az irodahelyiségeikhez, de a járvány miatti távmunkavégzés lehetővé tette, hogy tehetséges szakembereket alkalmazzanak szerte a világon. A tehetséges munkavállalók országos vagy akár globális elérhetősége azonban valószínűleg megnövekedett versenyt jelent majd mind a munkavállalók, mind a munkaadók számára.


Ennek ellenére nem valószínű, hogy ez megakadályozna egyes legaltech vállalatokat abban, hogy nyissanak a tőlük fizikailag távolabb lévő munkavállalók felé.

Brian Meegan, a ProSearch értékesítési és marketingigazgatója korábban a Legaltech Newsnak elmondta, hogy bár a vállalat arra számít, hogy a pandémiát követően teljes mértékben visszatérnek a munkavállalók az irodába, a távmunka az elmúlt pár hónapban állandó hatást gyakorolt ​​a társaság munkaerő kilátásaira.

Főként az irodák közelsége már nem lesz minősítő tényező. “Ha találunk egy igazán nagyszerű embert, és véletlenül Chicagóban van, akkor ezt a személyt fogjuk felvenni” – mondta Meegan. Az biztos, hogy néhány legaltech szolgáltató, például a jogi kutatócégek, a Fastcase vagy a Casetext, a koronavírus előtt is alkalmazták a távmunkát. Míg a Fastcase továbbra is lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy távolról dolgozzanak a járvány után, Ed Walters vezérigazgató arra számít, hogy a vállalat elsősorban irodában történő munkavégzésre veszi fel az alkalmazottakat. Ennek ellenére nem fogják elutasítani azokat a csúcstehetségeket, akik véletlenül a Fastcase washingtoni székhelyétől messzebb élnek. „Azt hiszem, számunkra ez kevésbé a készségekről, mint inkább a tapasztalatról és a vezetési képességről szól. Vannak olyan kivételes emberek, akik nagyon jók a munkájukban ”- mondta Walters.

Amint a legaltech szolgáltatók hónapok óta tartó koronavírus okozta lassulás után újra embereket vesznek fel, a tehetségek megszerzésére irányuló verseny jelentősen felgyorsulhat.

Jared Coseglia, a Tru Staffing Partners alapítója és vezérigazgatója jelezte, hogy a vállalatok gyorsan lépnek, hogy a legjobb jelölteknek állást kínáljanak, megjegyezve, hogy egyes cégek egyetlen nap alatt léptek elő munkaközvetítővé.

“Véleményem szerint a sebesség, amellyel a tehetségek után nyúlnak, a munkaadók közötti első számú megkülönböztető jel” – mondta. Mégis, bár a távmunkát bevezető legaltech cégek több szakképzett jelentkezőkből választhatnak, nem feltétlenül keresik a több készséggel rendelkező munkavállalókat.

Coseglia rámutatott, hogy a vállalatok speciális feladatokra szerződéses bedolgozókat alkalmaznak a cégen belüli speciális és azonnali igények kielégítése érdekében, ezért nem feltétlenül kell minden készségüket igénybe venni a munkavégzés során. Ez jó hír a nemzeti vagy globális színtéren állást keresők számára. “Nagy a verseny, de sok a munka is” – mondta Coseglia. Az, hogy ezeket a munkahelyeket hol és hogyan töltik be, valószínűleg továbbra is az egyes legaltech vállalatoktól függ.

Nathan Wenzel, a SimpleLegal alapítója elmondta, hogy az „egy óriási munkaerőpiacon” kívül kialkult még több tízezer ilyen „mini munkaerőpiac” azoknak a vállalatoknak a körében, amelyek továbbra is a saját lokációjuk alapján akarnak munkaerőt felvenni. „Azt gondolom, hogy a munkaerőfelvétel továbbra is ugyanúgy zajlik, mint eddig. A közeli ismerősök ajánlásaira támaszkodunk, amikor új munkaerőt keresünk. Nem egy tömeges adatbázisból merítünk, ahol hirtelen 10.000 önéletrajzot kell elolvasnunk ”- mondta Wenzel.

A Casetextnél Jake Heller vezérigazgató nem feltétlenül aggódik annyira a tehetségekért folytatott verseny miatt, amely várakozásai szerint “marginálisan” fog csak növekedni, amellyel elveszik a stratégiai előny. Még a koronavírus előtt a vállalat San Franciscón kívül keresett munkavállalókat a mesterséges intelligencia és a keresőmotorok alkalmazásának fejlesztésére. Heller szerint a washingtoni vagy akár a costa ricai tehetséges munkavállalók felvétele lehetővé tette a vállalat számára, hogy vonzóvá váljanak az olyan tehetséges jelöltek számára, akiket nem terhel a San franciscói élettel járó magasak megélhetési költség – és az ezzel járó magas fizetés – például egy olyan nagy cégnél, mint a Google.

Most, hogy több legaltech cég is megtapasztalta a távmunka életképességét, megjegyezte, hogy a stratégiai előny valószínűleg semmivé válik.

“Vállalkozásként arra törekszel, hogy minél több befektetőt nyerj meg, és versenyezhess a versenytársakkal az ilyen tehetséges munkavállalók bevonásával” – mondta Heller.

(law.com/legaltechnews)Kapcsolódó cikkek:


Korrupt sportorvos bukott le
2021. június 21.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) szerint az orvos olyan sportolóknak is adott ki versenyengedélyt, akiket meg sem vizsgált.

Korrupciógyanú miatt őrizetbe vettek egy rendőri vezetőt
2021. június 21.

Korrupciógyanú miatt őrizetbe vett a Központi Nyomozó Főügyészség egy rendőri gazdasági vezetőt, akinek a megbízását azonnali hatállyal visszavonták, egy osztályvezető-helyettest pedig felfüggesztettek a beosztásából.

Dolgozói után kémkedett a francia IKEA
2021. június 18.

Dolgozói után kémkedett a francia IKEA

A francia bíróság egymillió euró bírság megfizetésére kötelezte az IKEA-t a cég francia alkalmazottai utáni kémkedése miatt, mert a világ legnagyobb bútorkereskedőjét elmarasztalták az alkalmazottak személyes adatainak nem megfelelő kezelése és tárolása miatt.