A Kúrián véget ért a kirendelt bírók tevékenysége Nyomtatóbarát változat


Az elmúlt években folyamatosan arra törekedtünk, hogy a Kúria ítélkező tevékenységét kizárólag pályázat útján ide kinevezett vagy áthelyezett bírák lássák el. Hosszú idő után, 2022. július 16-tól a Kúrián nem ítélkezik kirendelt bíró, ettől a naptól megszűnik az eddig még itt dolgozó bírák kirendelése.

A Kúrián folyó kiemelkedő szakmai munka részesének lenni kihívás, a társadalom kiemelt érdeklődésére is számot tartó ügyek intézése felelősség és egyben hivatás. Örömünkre szolgál, hogy a kirendelt bírák nem csupán egyéni szakmai fejlődésüket szem előtt tartva, hanem az ügyteher egyenletes eloszlását, a Kúria működését és a társadalom szolgálatát előtérbe helyezve végezték itteni munkájukat.

(kuria.birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek

2022. augusztus 9.

Ügyészségi túlkapásról beszél Trump a házkutatása kapcsán

Helyi idő szerint hétfő délután a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozói jelentek meg Donald Trump floridai rezidenciáján. A volt elnök a közösségi médiában közölt üzenetben megerősítette a sajtóhíreket. Az FBI nem kommentálta az intézkedést, és azt sem közölte, hogy milyen bírósági felhatalmazás alapján cselekedtek.