A Kúrián véget ért a kirendelt bírók tevékenysége Nyomtatóbarát változat


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az elmúlt években folyamatosan arra törekedtünk, hogy a Kúria ítélkező tevékenységét kizárólag pályázat útján ide kinevezett vagy áthelyezett bírák lássák el. Hosszú idő után, 2022. július 16-tól a Kúrián nem ítélkezik kirendelt bíró, ettől a naptól megszűnik az eddig még itt dolgozó bírák kirendelése.

A Kúrián folyó kiemelkedő szakmai munka részesének lenni kihívás, a társadalom kiemelt érdeklődésére is számot tartó ügyek intézése felelősség és egyben hivatás. Örömünkre szolgál, hogy a kirendelt bírák nem csupán egyéni szakmai fejlődésüket szem előtt tartva, hanem az ügyteher egyenletes eloszlását, a Kúria működését és a társadalom szolgálatát előtérbe helyezve végezték itteni munkájukat.

(kuria.birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 26.

Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké a parlament

Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson. A kormánypártok Trócsányi Lászlót, a Magyar Jogász Egylet elnökét jelölik az Alkotmánybíróság megüresedő helyére.