AI fronton is élesedik a verseny az EU és az USA között


Helyi nyelveket beszélő, mesterséges intelligencia alapú chatbotok fejlesztésén dolgozik az Európai Unió, nehogy az amerikai technológia és az amerikai vállalatok felzabálják a kontinens piacát és kultúráját – írja az Euronews.

Az Európai Unió országaiban több helyütt is kísérleteznek olyan chatbotok létrehozásával, melyek tökéletesen ismerik a helyi nyelveket- írja cikkében az Euronews.  Az EU „Tower of Babel” néven futó fejlesztése 24 hivatalos nyelvvel (a litvántól a máltaiig) kecsegtetné magához a felhasználókat.

Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter egy februári technológiai rendezvényen Cannes-ban azt mondta, hogy azért van szükség új fejlesztésekre, hogy az európai nyelveket ne gyengítsék az algoritmusok és az MI-rendszerek – olvasható a cikkben.


Kapcsolódó cikkek

2023. május 11.

A digitális megoldások már a spájzban vannak

A digitális megoldások terén exponencialitásról beszélhetünk, ismerősünkké vált a mesterséges intelligencia, a szabályozásnak és a vállaltok complience kötelezettségének pedig egyre növekvő kihívásokkal kell szembenéznie. Többek között ezekről is szó esett a Portfolio Digital Transformation 2023 konferenciáján.
2023. június 12.

A generatív MI-k tíz alapvetése

A szerző cikkében összegyűjtötte, hogy mire figyeljünk a mesterséges intelligencia jogi munkában való használatakor.