Bejegyzések AI címkével

2024. április 15. Napi

AI fronton is élesedik a verseny az EU és az USA között

Helyi nyelveket beszélő, mesterséges intelligencia alapú chatbotok fejlesztésén dolgozik az Európai Unió, nehogy az amerikai technológia és az amerikai vállalatok felzabálják a kontinens piacát és kultúráját – írja az Euronews.

2024. február 8. Cégvilág

Forradalmasítja a bankszférát az AI

A generatív mesterséges intelligencia forradalmasítja a bankvilágot és új lehetőségek sokasága nyílik meg a pénzintézetek és ügyfeleik előtt. Ahhoz azonban a banki közép- és felsővezetőknek újabb és újabb fogalmakkal kell megismerkedniük, hogy a lehető leghatékonyabban tudják alkalmazni a fénysebességgel fejlődő technológiákat – olvasható a K&H közleményében.

2024. január 11. A jövő jogásza

A PwC a Harvey jogi mesterséges intelligencia bevezetésével utat nyit az AI-technológiának

A PwC globális hálózata 2023 márciusában jelentette be a Harvey-val történő együttműködést és a PwC tagvállalatai a helyi üzletágakban már megkezdték az eszköz alkalmazását. A PwC és a Harvey között létrejött globális stratégiai szövetség jól illeszkedik a PwC „A siker új képlete” globális stratégiájához, melynek lényege az emberi irányítással és fejlett technológia alkalmazásával kidolgozott megoldások biztosítása ügyfeleik számára.

A Jövő jogásza podcast: Ellenállásból versenyelőny – Egy ügyvédi iroda útja a digitális világban
2023. december 18. A jövő jogásza

A Jövő jogásza podcast: Ellenállásból versenyelőny – Egy ügyvédi iroda útja a digitális világban

Epizódunkban egy konkrét példát hozunk arra, hogyan zajlik a digitális átállás egy nagy ügyvédi irodában. Milyen kötelezettségeknek és igényeknek kell megfelelni? Milyen kihívásokat jelent a digitális munkafolyamatok bevezetése? Hogyan élik meg az ügyvédi irodában dolgozók egy új rendszer implementálását? Ezekről és még sok hasznos tanácsról, tippről hallhat podcastunkban.

A jövő jogtanácsosa: trendek és várakozások az AI-forradalom idején
2023. október 31. Cégvilág

A jövő jogtanácsosa: trendek és várakozások az AI-forradalom idején

Egy olyan korszakban, amelyet az üzleti élet tempójának folyamatos gyorsulása határoz meg, a produktivitás és hatékonyság fokozása a jogi osztályok fejlődésének fő mozgatórugója. Hogyan teljesítenek a jogi osztályok e téren, mik a prioritásaik? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Wolters Kluwer és az ELTA (European Legal Tech Association) közös felmérése, a Legisway Benchmark Survey 2023.

A jövő jogásza podcast: az AI hatása a jogi szakmára
2023. szeptember 28. A jövő jogásza

A jövő jogásza podcast: az AI hatása a jogi szakmára

Podcastunkban a mesterséges intelligencia jogi szakmára gyakorolt hatásáról Dr. Megyeri Andrea a Wolters Kluwer Hungary innovációs és tartalomfejlesztési vezetője beszélget Dr. Tilesch György mesterséges intelligencia szakértővel, a PHI INSTITUTE for Augmented Intelligence elnökével.