Az MNB visszavonta a Novae Financial tevékenységi engedélyét


A Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszavonta a Novae Financial Zrt. tevékenységi engedélyét, és elrendelte végelszámolását.

A pénzügyi vállalkozás tevékenysége nem felel meg az üzletileg megbízható működés előírásainak, saját tőkéje a többszöri felhívása ellenére is elmaradt a jogszabályban előírt mértéktől – indokolta az MNB az intézkedést.

A Novae Financial Zrt. nem küldte el a jegybanknak a 2021-es auditált jelentését és pénzmosási felügyeleti jelentését, az idei első negyedéves jelentéseit, és nem teljesítette a törzsadat-bejelentési kötelezettségét sem. Így az MNB nem értesült a vezető tisztségviselők és a kapcsolattartók elérhetőségéről, ráadásul a panaszkezelési szabályzatra és a honlap működtetésére vonatkozó előírásoknak sem tett eleget.

A tevékenységi engedély visszavonása nem befolyásolja a pénzügyi piacokat. A társasággal szemben fennálló fizetési kötelezettségeiket az ügyfeleknek változatlanul teljesíteniük kell – olvasható a közleményben.


Kapcsolódó cikkek

2022. augusztus 9.

Ügyészségi túlkapásról beszél Trump a házkutatása kapcsán

Helyi idő szerint hétfő délután a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozói jelentek meg Donald Trump floridai rezidenciáján. A volt elnök a közösségi médiában közölt üzenetben megerősítette a sajtóhíreket. Az FBI nem kommentálta az intézkedést, és azt sem közölte, hogy milyen bírósági felhatalmazás alapján cselekedtek.