Az MNB visszavonta a Novae Financial tevékenységi engedélyét


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszavonta a Novae Financial Zrt. tevékenységi engedélyét, és elrendelte végelszámolását.

A pénzügyi vállalkozás tevékenysége nem felel meg az üzletileg megbízható működés előírásainak, saját tőkéje a többszöri felhívása ellenére is elmaradt a jogszabályban előírt mértéktől – indokolta az MNB az intézkedést.

A Novae Financial Zrt. nem küldte el a jegybanknak a 2021-es auditált jelentését és pénzmosási felügyeleti jelentését, az idei első negyedéves jelentéseit, és nem teljesítette a törzsadat-bejelentési kötelezettségét sem. Így az MNB nem értesült a vezető tisztségviselők és a kapcsolattartók elérhetőségéről, ráadásul a panaszkezelési szabályzatra és a honlap működtetésére vonatkozó előírásoknak sem tett eleget.

A tevékenységi engedély visszavonása nem befolyásolja a pénzügyi piacokat. A társasággal szemben fennálló fizetési kötelezettségeiket az ügyfeleknek változatlanul teljesíteniük kell – olvasható a közleményben.


Kapcsolódó cikkek

2024. április 15.

AI fronton is élesedik a verseny az EU és az USA között

Helyi nyelveket beszélő, mesterséges intelligencia alapú chatbotok fejlesztésén dolgozik az Európai Unió, nehogy az amerikai technológia és az amerikai vállalatok felzabálják a kontinens piacát és kultúráját – írja az Euronews.