Bejegyzések MNB címkével

2023. szeptember 4. Cégvilág

Az MNB megbírságolta az NN Biztosítót

Az MNB 19 millió forintra bírságolta az NN Biztosító Zrt.-re az ügyféltájékoztatás, az informatikai biztonság, illetve egyes szerződési feltételek hiányosságai miatt – közölte a Magyar Nemzeti Bank

2023. augusztus 30. Cégvilág

MNB: járművásárlásnak álcázták a hitelnyújtást

A budapesti székhelyű Car Service Partner Kft. és a prágai székhelyű azonos nevű cég megfelelő engedélyek nélkül nyújthatott pénzkölcsönt Magyarországon, ezért az MNB azonnali hatállyal betiltotta a tevékenységüket – tájékoztatott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán kiadott közleményében.

2023. augusztus 11. Cégvilág

Figyelmeztette a bankokat az MNB: ügyeljenek a likviditásukra

A jegybank arra kérte a bankokat, hogy kiemelten figyeljenek likviditási kockázataikra a recessziós hatások, illetve a bankbetéteket érintő potenciális elszívó hatások miatt – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a frissen kiadott vezetői körleveléről pénteken.

2023. augusztus 8. Napi

Két alapkezelőt közel 30 millió forintra bírságolt meg az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közel 30 millió forintos bírságot szabott ki két alapkezelőre, mert javadalmazási modelljük túlzott kockázatvállalásra ösztönözhette az osztalékra jogosult azon munkavállalókat, akik egyben az alapkezelők tulajdonosai – közölte a jegybank.

2023. július 24. Napi

MNB: tovább javult a pénzügyi szektor digitális fejlettsége

A banki termékek egyre szélesebb köre elérhető digitális módon, és a bankok digitális fejlettségi szintje folyamatosan javul – ismertette Szombati Anikó, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója a jegybank legfrissebb, 2023-as FinTech és digitalizációs jelentését hétfőn.

2023. május 15. Napi

Kibővült a digitális bűnözők elleni Kiberpajzs program

Kibővült a digitális bűnözők elleni Kiberpajzs program: a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) is csatlakozott a tavaly ősszel elindított kezdeményezéshez – jelentették be a program alapítói hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Zöld banki tevékenység Magyarországon
2023. április 17. Cégvilág

Zöld banki tevékenység Magyarországon

Az MNB a zöld hitelek növelésére ösztönzi a bankszektort, e célból jelentősen csökken-tették a tőkekövetelményeket Magyarországon. Az első vállalati zöldkötvény-kibocsátásra 2020 nyarán került sor az MNB Növekedési Kötvényprogramja keretében. A magyar kormány a klímasemlegesség elérése érdekében kész beavatkozni.

2023. február 22. Napi

MNB: a Falcon-ügy érintettjei tegyenek feljelentést a rendőrségen

A jegybank arra kéri a Falcon-ügy befektetőit,  illetve azokat, akik érdemi információval rendelkeznek a témában, hogy tegyenek feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, illetve terjesszék elő polgári jogi igényüket – közölte a Magyar Nemzeti Bank.