Bejegyzések MNB címkével

Kibercsalások és alternatív vitarendezés
2024. június 3. Szakma

Kibercsalások és alternatív vitarendezés

Hetedik alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a keretei között működő Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) az Alternatív Vitarendezési Konferenciát 2024. június 6-7. között. A rendezvényen – amelynek egyik támogatója a Wolters Kluwer Hungary – neves hazai és külföldi szakemberek mutatják be, hogy a kibercsalások milyen kihívások elé állítják az alternatív vitarendezés szereplőit. Az eseményt élőben követhetik az érdeklődők.

2023. november 16. Napi

MNB: az adásvételek és a kihelyezett hitelek szintje is alacsony maradt a lakáspiacon

 A hazai lakáspiacon a keresleti tényezők kedvezőtlenül alakultak, így az adásvételek és a kihelyezett lakáshitelek szintje országosan alacsony maradt; 2024-től azonban a folytatódó dezinfláció a lakosság reáljövedelmének emelkedésével, a várhatóan kedvezőbb hitelkondíciókkal és az újonnan bejelentett otthonteremtési támogatások segítségével fokozatosan növekvő pályára állíthatja a lakáspiaci aktivitást – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön bemutatott lakáspiaci jelentésének megállapításait ismertetve a dokumentum készítéséért felelős jegybanki terület igazgatója.

2023. október 18. Cégvilág

A jegybank megbíságolta a Wáberer Biztosítót

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 15 millió forint felügyeleti és fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Wáberer Biztosítóra, egyebek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) és a lakásbiztosítás problémás kárrendezése, a kgfb állománykezelése és díjkalkulációja, az IT-biztonság szintje, illetve egyes biztosítási termékek kapcsán az ügyfelek tájékoztatása és a panaszkezelés miatt.

2023. október 17. Cégvilág

Megbírságolta az Union Biztosítót az MNB

Az MNB 15 millió forintos felügyeleti bírságot szabott ki az Union Biztosítóra, mivel utóvizsgálata megállapította: a társaság nem teljeskörűen teljesítette a korábbi vizsgálatában előírtakat. A felügyelet az IT-rendszer, a befektetési életbiztosítások megszűnéséhez kötődő ügyféltájékoztatás, a kgfb-vel kapcsolatos adatszolgáltatás, illetve a kárrendezési határidők betartása terén tárt fel ismételten hiányosságokat.

AVR Konferencia: fókuszban a fogyasztóvédelem, az alternatív vitarendezés és a digitális kihívások
2023. október 16. Szakma

AVR Konferencia: fókuszban a fogyasztóvédelem, az alternatív vitarendezés és a digitális kihívások

Hatodik alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a keretei között működő Pénzügyi Békéltető Testület az Alternatív Vitarendezési Konferenciát 2023. október 19-20. között. A rendezvényen – amelynek egyik fő támogatója a Wolters Kluwer Hungary – neves hazai és külföldi szakemberek mutatják be, hogyan hat a digitalizáció a fogyasztói jogokra és érdekeik érvényesítésére. A kétnapos eseményt élőben követhetik az érdeklődők.

2023. szeptember 4. Cégvilág

Az MNB megbírságolta az NN Biztosítót

Az MNB 19 millió forintra bírságolta az NN Biztosító Zrt.-re az ügyféltájékoztatás, az informatikai biztonság, illetve egyes szerződési feltételek hiányosságai miatt – közölte a Magyar Nemzeti Bank

2023. augusztus 30. Cégvilág

MNB: járművásárlásnak álcázták a hitelnyújtást

A budapesti székhelyű Car Service Partner Kft. és a prágai székhelyű azonos nevű cég megfelelő engedélyek nélkül nyújthatott pénzkölcsönt Magyarországon, ezért az MNB azonnali hatállyal betiltotta a tevékenységüket – tájékoztatott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán kiadott közleményében.