Kibercsalások és alternatív vitarendezés


Hetedik alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a keretei között működő Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) az Alternatív Vitarendezési Konferenciát 2024. június 6-7. között. A rendezvényen – amelynek egyik támogatója a Wolters Kluwer Hungary – neves hazai és külföldi szakemberek mutatják be, hogy a kibercsalások milyen kihívások elé állítják az alternatív vitarendezés szereplőit. Az eseményt élőben követhetik az érdeklődők.

A konferencia célja annak bemutatása, hogy az online tér kockázatai milyen veszélyeket hordoznak magukban a pénzügyeink biztonsága tekintetében, és a kibercsalások milyen kihívások elé állítják az alternatív vitarendezés szereplőit.

A magyar előadók mellett belga, örmény, cseh és dán szakemberek mutatják be a témával kapcsolatos tapasztalataikat.

A résztvevők megismerhetik, hogy a modern világban a digitalizáció térnyerésével és a digitális eszközök használatával milyen kockázatokkal szembesülnek a fogyasztók, milyen veszélyek fenyegetnek bennünket és e veszélyekkel szemben hogyan, miként védekezhetünk. Ennek keretében mutatkozik be a magyarországi Kiberpajzs Program is.

A konferencián elhangzó előadások a Magyar Nemzeti Bank YouTube csatornáján megtekinthetőek élőben és utólag is:

VII. Alternatív Vitarendezési Konferencia | Kibercsalások és az alternatív vitarendezés (youtube.com)

A Wolterskluwer Hungary Kft.  a Jogászvilág kiadója.


Kapcsolódó cikkek

2024. június 14.

Sérelemdíj az elvesztett levelek miatt – eljárás a bv.-ben

Ha a fogvatartott már szabadult, a Bv. tv. nem írja elő a büntetés-végrehajtási intézetben kezdeményezett előzetes eljárás lefolytatását a sérelemdíj iránti igény érvényesítéséhez akkor sem, ha a fogvatartás ideje alatt az elítéltnek módja volt sérelemdíj iránti eljárást kezdeményezni – a Kúria eseti döntése.

2024. június 10.

Jogszabályfigyelő 2024 – 23. hét

Alábbi cikkünkben, tekintettel arra, hogy az elmúlt héten új Magyar Közlöny nem jelent meg, a Kúria Döntések Bírósági Határozatok legfrissebb számának a tartalmából válogattunk.

2024. június 7.

Önkormányzati választások 2024 – új időpont, új szabályok

Az idei év rendhagyó az önkormányzati választások szempontjából, hiszen most kivételesen nem ősszel, hanem az európai parlamenti választásokkal egy napon, júniusban kerül sor a választásra, ráadásul a 2019-eshez képest jelentősen módosultak a szabályok is, különösen a fővárosi közgyűlés vonatkozásában.