Csalókra figyelmeztet a Fővárosi Törvényszék


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2019 májusa óta ismeretlen személy, magát telefonon fővárosi törvényszéki végrehajtónak kiadva károsít meg polgárokat országszerte. A Fővárosi Törvényszék kéri, hogy hasonló esetben fokozott óvatossággal járjanak el és személyesen győződjenek meg arról, hogy valóban indult-e végrehajtási eljárás Önökkel szemben – írja a Jogászvilághoz eljuttatott közleményében a Fővárosi Törvényszék.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy magát legtöbbször Tóth Ferencnek vagy Tóth Dénesnek nevező személy 2019 májusa óta telefonon keres meg embereket, magát törvényszéki (fővárosi bírósági) végrehajtónak kiadva. A csaló olyan – többnyire fiktív – tartozás azonnali megfizetésére
szólítja fel a hívott feleket, amelyről azok rendszerint nem is tudnak. Állítása szerint ha a hívott fél még aznap nem rendezi a tartozását, végrehajtókat küld a lakására értéktárgyak azonnali lefoglalása végett és rendőri intézkedést is kilátásba helyez. Továbbiakat nem hajlandó elmondani a
végrehajtási ügyről, arra hivatkozva, hogy nincs joga részleteket közölni.

A Fővárosi Törvényszék ezúton tájékoztat, hogy Tóth Ferenc, illetve Tóth Dénes nevű végrehajtó, illetve végrehajtó-helyettes nem dolgozik, és soha nem is dolgozott a Fővárosi Törvényszéki Végrehajtók Irodájában.
Ha hasonló eset történik Önökkel, úgy ügyfélfogadási időben személyesen győződjenek meg arról,
hogy indult-e végrehajtási eljárás Önökkel szemben.

A Fővárosi Törvényszék az ügyben az ilyenkor szükséges hivatalos intézkedéseket megtette


Kapcsolódó cikkek