Délután lejár a határidő azoknak, akik mégis Magyarországon szavaznának


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szerda 16 óráig még kérhetik a külképviseleti névjegyzékbe jelentkezett választópolgárok, hogy töröljék őket onnan, mert mégis Magyarországon kívánnak szavazni a vasárnapi parlamenti választáson és a vele egy napon rendezett népszavazáson.

Azok a magyarországi lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok, akik a vasárnapi választás és népszavazás idején nem tartózkodnak Magyarországon, múlt héten pénteken 16 óráig kérhették felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe, hogy szavazatukat Magyarország 146 nagykövetségén, illetve konzulátusának egyikén adhassák le.

Aki azonban meggondolja magát, és mégis Magyarországon szavazna, az a választási eljárási törvény szerint legkésőbb a szavazást megelőző negyedik napon – vagyis szerdán – kérheti, hogy töröljék a névjegyzékből.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint határidőig 65 716-an kérték felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe, amelyben jelenleg 65 564-en szerepelnek.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 17.

Kampányt indít az EU Szellemi Tulajdoni Hivatala a sportvilág IP jogsértései ellen

Európai lakosok milliói néznek illegálisan sporteseményeket és vásárolnak hamisított sporteszközöket, ami 850 millió eurós veszteséget okoz a gyártóknak – hívja fel a figyelmet az EU Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) „Play Fair” (Játsszunk sportszerűen) kampányában a sportesemények kapcsán felmerülő IP (szellemi tulajdon) jogsértésekre. A kampány emellett ösztönzi a sportrajongókat a legális sportcsatornák követésére és az eredeti sporttermékek vásárlására is – olvasható a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal honlapján.