Elérhető az OBH elnökének beszámolója


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke törvényi kötelezettségének eleget téve elkészítette a 2017. I. félévről szóló beszámolóját, mely a bíróságok központi honlapján olvasható. A dokumentum részletes tájékoztatást ad a bíróságok általános helyzetéről és 2017 I. félévének eredményeiről. 


Dr. Handó Tünde az előszóban kifejtette, hogy a bírósági szervezet hatékonyságát jelző mutatószámok az ítélkezés időszerűségét és szakmai színvonalát tekintve is folyamatosan javulnak. Az Európai Bizottság 2017-es Igazságügyi eredménytáblája szerint a hazai ítélkezés továbbra is az uniós tagállamok élvonalába tartozik.
[htmlbox Változásfigyeltetés]
A jogszabályi előírások teljesítésén felül a beszámoló lehetőséget nyújt arra, hogy a bírák és a közügyek iránt érdeklődők betekintést nyerjenek a bíróságok központi igazgatásába és információkat szerezzenek annak működéséről. 
Az OBH elnökének 2017. I. félévi beszámolója itt tekinthető meg.
(birosag.hu)

Kapcsolódó cikkek

2023. december 7.

A GVH több eszközzel is védi a gyermekeket az online térben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) új epizódot adott ki hivatalos podcast csatornáján. A podcast epizódban, a nemzeti versenyhatóság által ez év májusában lefolytatott átfogó gyorselemzés (sweep) eredményeiről beszél dr. Hernádi Júlia, a GVH fogyasztóvédelmi irodájának helyettes-vezetője.