Elhunyt Dr. Erőss Pál a Legfelsőbb Bíróság volt bírája


“A Kúria fél évszázados közössége és magam is fejet hajtunk” Dr. Erőss Pál előtt fogalmazott közleményében Dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke.


Az Igazságügy kiváló dolgozója kitüntetésében részesült bíró életpályája csúcsán, a Legfelsőbb Bíróság bírájaként fáradhatatlanul dolgozott a közbizalom erősítésén. Számára az igazságért vívott csaták helyszíne nem csupán a tárgyalótermek súlyos ajtajai mögött volt, lankadatlanul tett hosszú időn át azért, hogy a jog és a törvény szövege az igazság templomain belül és kívül is értő, megértő fülekre találjon.

Dr. Erőss Pál halála a magyar igazságszolgáltatás közös vesztesége, emlékét tisztelettel megőrizzük fogalmazott közleményében Dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke.

(kuria-birosag.hu)
Kapcsolódó cikkek

2022. május 16.

Home office: milyen költségtérítés jár?

A home office elterjedése sok egyéb mellett kihat a munkáltató által, a munkába járással kapcsolatban megtéríthető költségekre is, így a Niveus Consulting Group azt járja körül, hogy a távmunkában (home office) dolgozó munkavállalóknak lehet-e, kell-e adni költségtérítést a munkába járáshoz kapcsolódóan, illetve ennek milyen adóterhe van.

2022. május 16.

Miniszterelnököt választ az Országgyűlés

A képviselők ötödik alkalommal választhatják Magyarország miniszterelnökévé Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, a Fidesz-KDNP-listavezetőjét az államfő javaslatára.