Elítélték a kecskeméti gázolót


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A vádlottat gyorsított eljárásban letöltendő fogházbüntetésre ítélték, valamint a korábban hasonló bűncselekmény miatt kiszabott, de felfüggesztett büntetését is le kell töltenie.


A vádlott 2016. december 10-én este Kecskemét belvárosában ittasan – vérében 2,52 g/l alkoholkoncentrációval – vezette az autóját, amikor egy előtte álló személyautó hátuljának ütközött. Az ütközést követően a vádlott az egyirányú forgalmú úton hátramenetben elindult, majd kb. 50 méter megtétele után az autó hátuljával nekiütközött egy mögötte közlekedő gépkocsi elejének is.

[multibox]

A vádlott a második ütközést követően sem állt meg, hanem ismét előremenetben felhajtott a járdára és a baleseti helyszínt úgy hagyta el, hogy meg sem győződött volt-e a részes járművekben sérült, vagy segítségnyújtásra szoruló személy. Ezután a férfi autója jobb oldalával egy lámpaoszlop szélének is nekiütközött.

A vádlott behajtott az adventi vásárban sétálók közé és elgázolt egy gyalogosan közlekedő sértettet is, aki 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.ű

Az ámokfutó autóst végül a kisvasút irányító berendezése állította meg.

A 22 éves katonatelepi férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, azt sosem szerzett.

A bűnügyi őrizetbe vett büntetett előéletű férfit az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, járművezetés ittas állapotban vétsége és cserbenhagyás vétsége miatt 3 napon belül a Kecskeméti Járásbíróság elé állította.

[htmlbox BDT]

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően mondta ki a férfit bűnösnek és vele szemben 1 év 3 hónap börtönbüntetést szabott ki, mellékbüntetésként pedig 4 évre a közúti járművezetéstől, 1 évre pedig a közügyek gyakorlásától is eltiltotta. A vádlottnak volt már korábban is hasonló ügye, ezért a bíróság elrendelte a vádlottra korábban szintén ittas járművezetés vétsége miatt kiszabott és próbaidőre felfüggesztett 6 hónap fogházbüntetés végrehajtását is.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 29.

Az EU belügyminiszterei megállapodtak az átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról

A több mint négymillió, jelenleg az Európai Unióban élő ukrajnai menekült helyzetének kiszámíthatóbbá tétele érdekében az Európai Unió Tanácsa megállapodott a háború elől menekülőknek nyújtott, 2024 márciusában lejáró átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról 2025. március 4-éig – tájékoztatott az uniós tanács.