Idén is komoly érdeklődés övezte az ELSA Hungary Pénzügyi Esetversenyét

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. november 13.
Címkék: , , , , , ,
Rovat: ,
2019-ben az ELSA Hungary harmadik alkalommal rendezte meg Pénzügyi Esetversenyét, melynek megvalósításában a Wolters Kluwer Hungary Kft. támogatóként vett részt.

A megmérettetés első, írásbeli fordulójára 56 kétfős, joghallgatókból álló csapat jelentkezett, akik közül a második körben 16 páros kapott lehetőséget arra, hogy prezentálhassa a zsűrinek az előzetesen kiadott – két vállalat, illetve egy bank jogvitájáról szóló – jogeset megoldását az Ybl Palota impozáns falai között.

Közülük kerültek ki az elődöntők résztvevői, akik más összetételű bírálóbizottság előtt adhattak számot tárgyi tudásukról, jogérzékükről és nem utolsó sorban kreativitásukról.

Már a legjobb négy csapat vetélkedése és a harmadik helyért folyó csata is kiélezett küzdelmet és fokozódó izgalmakat eredményezett, a döntő fordulóban pedig a jogászi hivatás valóságos ünnepének lehettünk részesei. A szónoki képességek megcsillogtatása, a zsűritagok fogós kérdéseire történő gyors reagálás, valamint a jogeset leleményes megoldási alternatíváinak kidolgozása maximálisan próbára tette a vetélytársak kvalitásait.

(forrás: www.facebook.com/elsahungary)

Az Esetverseny győztesei idén a Debreceni Egyetem Állam-és Jogtudományi Karának hallgatói, Soltész Péter és Perger Ádám lettek. Az ezüstérmet Benyovszky Péter és Radvánszki Benedek (PPKE), a harmadik helyet pedig Ocskó Jessica és Nagy Laura (KRE) szerezték meg. A dobogósok a tárgynyereményeken felül egy-egy gyakornoki hellyel gazdagodtak a versenyt támogató ügyvédi irodákban. Különdíjban részesült Szkladán Dávid és Horváth Dominik (PTE).

A délelőtti zsűri tagjai: Dr. Németh Anna (Duda és Csákó Ügyvédi Iroda) és Dr. Lantos Árpád (CMS), Dr. Horváth Gergely (Dentons Réczicza) és Dr. Király Gábor (Dentons Réczicza).

A délutáni zsűri tagjai: Dr. Németh Anna, Dr. Kovács Sándor (CMS) és Dr. Magyar Péter (Diákhitel Központ).

Valamennyi díjazottnak és résztvevőnek gratulálunk!

Kapcsolódó cikkek:


Sarlóval támadt, felfüggesztett börtönbüntetést kapott
2020. július 7.

A Tatai Járásbíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével az élettársát megsebesítő vádlottal szemben testi sértés bűntettének kísérlete miatt 1 év -3 évre felfüggesztett- börtönbüntetést szabott ki.