Jó tanácsok, ha bírósági tárgyalásra megy


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A „Bírósági Iránytű” sorozat legújabb darabja is az ügyfelek eligazodását igyekszik elősegíteni az igazságszolgáltatásban.


Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) kiemelt stratégiai célja a bírósághoz való hozzáférés egyszerűsítése. Fontos, hogy a bíróság segítse az ügyfelek eligazodását az igazságszolgáltatás, a jog világában – olvasható a birosag.hu oldalán. Az OBH „Bírósági Iránytű” sorozata közérthetően magyarázza meg a bíróságokkal, a bírósági eljárásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A sorozatban tájékoztató füzetek és animációs kisfilmek is készülnek. 
 
Az első animációs kisfilm, amely az OBH és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködésében született, a „Tárgyalásra megyek” címet viseli. Az epizód főszereplőjét tanúként idézi a bíróság. Megtudhatjuk, hogy a tanúnak az idézés kézhezvételétől a bíróságra való megérkezéséig milyen teendői, jogai és kötelezettségei vannak. Mit kell tenni, ha a tanú előreláthatólag nem tud elmenni a tárgyalásra? Mit kell vinni a tárgyalásra és milyen öltözékben kell megjelenni? Ilyen és ehhez hasonló praktikus tanácsokat ad a „Tárgyalásra megyek”. 

 

 
A „Bírósági Iránytű” sorozat tájékoztató kiadványait (Szervezeti kisokos, Keresetlevél, Tanúként idéztek, Panasznap) itt érheti el


Kapcsolódó cikkek

2023. november 30.

Eltiltott ügyvéd működtetett számlagyárat

A bíróság letartóztatott egy praxisától eltiltott budapesti ügyvédet, a jogász olyan gazdasági társaságot működtetett, amely az adócsökkentés érdekében több mint 241 millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.