Kannabisztermesztő ellen emeltek vádat


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kábítószer-kereskedelem kísérlete miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki a tanyáján kannabiszt termesztett, majd értékesítésig a zacskókban tárolt adagokat a kályhanyílásban rejtegette – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kedden.

A közlemény szerint a 31 éves kiskunfélegyházi férfi lakatlan tanyáján fóliasátorban termesztette az értékesítésre szánt kannabiszt.

A nyomozók bejelentés alapján egy éve, 2018. június 11-én a tanya garázsában lévő vaskályha nyílásában 20 csomag kimért és szétadagolt növényi törmeléket, a kályha mellett digitális mérleget és 10 vödörben levágott kendertöveket foglaltak le. Az építmény mögötti fóliasátorban további 199 tő különféle fejlettségű kannabisz növényt találtak.

A tőszám alapján ez a jelentős mennyiség alsó határának több mint kétszerese. A kiporciózott mennyiséget egy átlagos fogyasztó heti egyszeri fogyasztással 24 év, napi fogyasztás mellett pedig több mint 3 év alatt tudja elfogyasztani – írták.

A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem kísérletével vádolják. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 26.

Húsz évi pereskedés után került vissza két értékes műtárgy egy zsidó vállalkozó leszármazottjához Horvátországban

Húsz évi pereskedés után került vissza egy 18. és egy 19. századi francia festő egy-egy értékes műve Andrew Reichsman Egyesült Államokban élő filmproducerhez, akinek zsidó felmenőit 1941-ben az usztasák vezette Független Horvát Állam (NDH) deportálta, vagyonukat pedig elkobozta – írta a Jutarnji List című horvát napilap hétfőn.