Karsai Dániel abbahagyja ügyvédi tevékenységét, és kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából


Abbahagyja ügyvédi tevékenységét, egyúttal kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából Karsai Dániel ALS-beteg alkotmányjogász, aki régóta azért küzd, hogy ha eljön az idő, méltósággal vethessen véget az életének – tudta meg a Telex.

Karsai pert indított a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán, hogy méltósággal fejezhesse be az életét. Magyarországon az aktív eutanáziát tiltják a jogszabályok. Az ügyét novemberben kezdte tárgyalni a strasbourgi testület, Karsai abban bízik, hogy májusban ítéletet hoznak.

Az ügyvédi iroda közleménye szerint Karsai Dániel március 31-én fejezte be a munkát. A Karsai Dániel Ügyvédi Iroda taggyűlése ezt egyhangúlag elfogadta. Karsai Dániel döntése az iroda működését és az Emberi Jogok Európai Bíróságán folyamatban lévő életvégi döntések szabadságáról szóló ügyét sem érinti. A képviseletét továbbra is ellátják.

Forrás: Telex


Kapcsolódó cikkek

2024. április 18.

Az országos átlagnál is jobban javult a zalai bíróságok ügykezelése

Az országos átlagnál több ügy érkezett tavaly a zalai bíróságokra, de többet is zártak le, és a két éven túl elhúzódó esetekben is nagyobb volt a csökkenés – közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöki kabinetjének főosztályvezetője csütörtökön Zalaegerszegen, sajtótájékoztatón.

2024. április 18.

Erőszakos Sztárbox-jelenetek miatt büntették a Kanapéhuszárokat

Összesen 8 millió forint bírságot rótt ki az RTL-re a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Kanapéhuszárok című műsorszám két epizódja miatt, miután állampolgári bejelentésre, hatósági ellenőrzést követően hivatalból indított közigazgatási hatósági eljárást a médiaszolgáltatóval szemben. A Kanapéhuszárok vizsgált epizódjaiban a Sztárbox olyan erőszakos jelenetei is láthatók voltak, amelyek alkalmasak lehettek a tizenhat éven aluli gyermekek személyiségfejlődésének kedvezőtlen befolyásolására – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága csütörtökön.