Külképviseleti szavazás rendkívüli helyzetekben Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az NVI a koronavírusra és az ukrajnai eseményekre is kitért tájékoztatójában.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) tájékoztatja a választópolgárokat, hogy a koronavírus-világjárványra tekintettel a helyi járványügyi előírások és egyéb rendkívüli helyzetek a külképviseleti szavazás megtartását befolyásolhatják, vagy akár el is lehetetleníthetik. A járványügyi helyzet miatt kérjük, hogy folyamatosan kövesse nyomon a szavazás helye szerinti ország, illetve város előírásait, valamint az adott helyen működő külképviselet, illetve az NVI honlapját. A külképviseletek nem tudnak eltérést biztosítani a járványügyi szabályok betartása alól akkor sem, ha az befolyásolja a választópolgár szavazási lehetőségét.

választás2022

Emellett az Ukrajna területét érintő fegyveres támadások miatt szintén kérjük a választópolgárokat, hogy fokozottan figyeljék a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM), valamint az NVI aktuális tájékoztatását a külképviseleti szavazással kapcsolatban. Az Iroda folyamatosan figyelemmel kíséri a fejleményeket, de azzal együtt is a választások előkészítésén dolgozik, hogy percről percre változik a helyzet a híradások szerint Ukrajnában. Közvetlenül, folyamatosan egyeztetünk a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) illetékeseivel és szükség esetén közösen intézkedünk a külképviseleteket érintő, választással kapcsolatos lépések ügyében.

(valasztas.hu)
Kapcsolódó cikkek

2024. június 20.

Társadalmi felelősségvállalás kérdése is a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása

Évente közel 200 milliárd forintot fizetnek be a hazai vállalkozások rehabilitációs hozzájárulásként az államkasszába, mivel a foglalkoztatottak között a megváltozott munkaképességű alkalmazottak aránya nem éri el az öt százalékot. Becslések szerint ez a csoport akár 100 ezres tartalékot is jelenthet a magyar munkaerőpiacnak. Az ezen munkavállalók munkába állításához szükséges jól átgondolt stratégia kidolgozásához és megvalósításához a legtöbb vállalat jelenleg nem tud megfelelő szakembert allokálni, ezért érdemes külsős szakértő vagy HR szolgáltató támogatását bevonni.

2024. június 20.

MOKK: tudatosabban tervezik vagyoni viszonyaikat a házasságra készülők

Egyre idősebb korban házasodnak a magyarok, a nők átlagosan már csaknem harminc évesen kötnek először házasságot. A magasabb életkorral gyakran nagyobb vagyon jár, ami a közjegyzők tapasztalatai szerint az egyik oka, hogy egyre többen kötnek házassági vagyonjogi szerződést. Az általános vélekedéssel szemben ez nemcsak a kapcsolat megszűnése esetén segítheti a feleket, de egy bedőlt hitel tekintetében a közös családi vagyon egy részét is megmentheti. Sokan pedig azért szerződnek a házastársukkal, mert több kapcsolatból is született gyermekük, és azt szeretnék, hogy egyenlően örököljenek utánuk.