Letartóztatást kezdeményeztek a betegtársát megszurkáló kínai férfi esetében


A gyanú szerint egy fővárosi kórház Covid-osztályán rátámadt egy betegtársára, életveszélyes sérüléseket okozva neki.

Az ügyben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomoznak. A főügyészség a szökés-elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását – tette hozzá . Közölte azt is, az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelje el végrehajtani. A letartóztatás ügyében a bíróság várhatóan kedden dönt – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton jelentette be, hogy aznap délután egy VI. kerületi kórházban sebészeti ollóval többször arcon és mellkason szúrt egy másik beteget egy Covid-osztályon ápolt férfi. A gyanúsított kirohant az osztályról, a biztonsági őr megpróbálta visszatartani, de őt is megsebezte a kezén. A rendőrök a kórház udvarán fogták el a 37 éves, kínai állampolgárságú támadót.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. október 21.

Szigorodik a gyártói jótállási szabályozás jövőre

Európai Uniós irányelvek átültetése miatt 2022. január elsejével drasztikusan átalakul a fogyasztói adásvételi szerződésekre irányadó hazai szabályozás, ami minden vállalkozást, amelynek közvetlenül, vagy közvetetten „köze” van a fogyasztókhoz, érint – derül ki a CERHA HEMPEL közleményéből.