Már működik az információszabadságot támogató új online tájékoztató portál


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az új felület nem a NAIH honlapjának tükrözése, hanem egy önálló információszabadság portál naprakész információkkal, hírekkel, eseményekkel.

Már működik az információszabadságot támogató új online tájékoztató portál https://infoszab.hu/, melynek célja, hogy strukturált tudásbázisként segítse a tématerület iránt érdeklődőket.

Itt lehet olvasni a  „AZ INFORMÁCIÓSZABADSÁG HAZAI GYAKORLATÁNAK FELTÉRKÉPEZÉSE ÉS HATÉKONYSÁGÁNAK NÖVELÉSE” című kiemelt projekt anyagait is, így többek között a helyzetelemzéseket, kutatási terveket és kutatási jelentéseket.

A NAIH által fenntartott honlapon található gyakorlati útmutatók, minták és az önellenőrzést segítő eszköztár hatékony segítséget nyújthat az adatkezelők számára, az önkormányzati transzparencia indexálás eligazítást nyújt az adott helyi önkormányzat megfeleléséről, az állampolgárok ugyanakkor interaktív módon ismerkedhetnek meg az adatigénylés folyamatával.

(hirlevel.egov.hu)

(naih.hu)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 28.

OBH-elnökhelyettes: kiváló munkát végeztek a debreceni bíróságok

A debreceni bíróságok kiváló munkát végeztek 2023-ban, a Debreceni Ítélőtábla és a Debreceni Törvényszék tevékenységét az időszerűség, a szakmaiság, a kiegyensúlyozott ítélkezés jellemezte – jelentette ki az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökhelyettese kedden a városban.