Megjelent a Bírósági Szemle


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Országos Bírósági Hivatal a napokban útjára bocsátotta új tudományos folyóiratát, a Bírósági Szemlét.

Az Országos Bírósági Hivatal és a Magyari Igazságügyi Akadémia elindította tudományos folyóiratát, a Bírósági Szemlét, ami nyomtatott és online is elérhető. A szaklap főszerkesztője dr. Osztovits András.

A Kúria Polgári Kollégiumának bírája előszavában kifejti: „Az igazságszolgáltatás sokrétű és sokszínű folyamat, igazi csapatmunka: folyamatosan törekedni kell a hatékonyabb megoldások megtalálására, az innovációra, a technikai-digitális fejlesztések átvételére.”

Hangsúlyozza, „A folyóirat missziójának eredményessége a jogtudomány képviselőivel való folyamatos kapcsolattal és konzultációval teljes. A szerkesztőbizottságban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora és a jogi karok dékánjai segítik a tudományos igényű kéziratok folyamatos megjelenését.”

Köszöntőjében az Országos Bírósági Hivatal elnöke arról ír, hogy „a bírósági ítélkezés feltételeinek fejlesztése a jó állam kiépítésének része és ezáltal mindannyiunk közös érdeke.” Dr. Senyei György szerint ezt segíti a hiánypótló folyóirat. Kiemeli, „a szerkesztőség és a szerkesztőbizottság tagjai jelentik a biztosítékot arra, hogy a periodika célkitűzései maradéktalanul teljesüljenek.”

A kiadvány nyomtatott és elektronikus formában is elérhető.

Az elektronikus változat minden érdeklődő számára szabadon hozzáférhető a következő linken: https://birosag.hu/birosagiszemle.

(birosag.hu)

(kuria-birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek