Elfogadta az Országgyűlés az OBH beszámolóját


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Dr. Senyei György, az OBH elnöke 2020. november 24. napján számolt be az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága előtt a bíróságok 2019. I. félévi, valamint teljes évi általános helyzetéről és igazgatási tevékenységéről.

Az OBH elnöke kiemelte, hogy a bíróságok – a korábbi évekhez hasonlóan – valamennyi ítélkezési szinten több ügyet fejeztek be, mint amennyi érkezett, ennek köszönhetően az ügyhátralék csökkent. Az ítélkezés időszerűségét mutatja, hogy a perek 86%-a egy éven belül befejeződött.

Az OBH elnöke beszámolt továbbá a 2019. évre vonatkozóan a bíróságok személyügyi helyzetéről, az informatikai fejlesztésekről és az elektronikus ügyintézés terén tett lépésekről is.

Az Igazságügyi Bizottság az első félévre vonatkozó beszámolót – 8 igen, 1 nem és 1 tartózkodás szavazati aránnyal – elfogadta, míg az éves beszámoló tekintetében javaslatot tett annak elfogadására az Országgyűlés plenáris ülése felé.

Az OBH elnökének beszámolói itt érhetőek el.

(birosag.hu)
Kapcsolódó cikkek

2024. június 12.

Katonák is taníthatnak a közoktatásban

Szigorítanák az iskolai mobilhasználatot, könnyebb lenne örökbe fogadni a kórházban hagyott csecsemőket és októbertől Budapesten is az Országos Mentőszolgálat venné át a fővárosi ügyeleti ellátást – ezt emeli ki a hétfőn benyújtott, kedden elfogadott salátatörvény rendelkezéseiből a Telex.