Elfogadta az Országgyűlés az OBH beszámolóját

Dr. Senyei György, az OBH elnöke 2020. november 24. napján számolt be az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága előtt a bíróságok 2019. I. félévi, valamint teljes évi általános helyzetéről és igazgatási tevékenységéről.


Az OBH elnöke kiemelte, hogy a bíróságok – a korábbi évekhez hasonlóan – valamennyi ítélkezési szinten több ügyet fejeztek be, mint amennyi érkezett, ennek köszönhetően az ügyhátralék csökkent. Az ítélkezés időszerűségét mutatja, hogy a perek 86%-a egy éven belül befejeződött.

Az OBH elnöke beszámolt továbbá a 2019. évre vonatkozóan a bíróságok személyügyi helyzetéről, az informatikai fejlesztésekről és az elektronikus ügyintézés terén tett lépésekről is.

Az Igazságügyi Bizottság az első félévre vonatkozó beszámolót – 8 igen, 1 nem és 1 tartózkodás szavazati aránnyal – elfogadta, míg az éves beszámoló tekintetében javaslatot tett annak elfogadására az Országgyűlés plenáris ülése felé.

Az OBH elnökének beszámolói itt érhetőek el.

(birosag.hu)Kapcsolódó cikkek:


Nem alkalmazható az ingyenes újságra vonatkozó fővárosi rendelet
2021. január 27.

Nem alkalmazható az ingyenes újságra vonatkozó fővárosi rendelet

A Kúria az indítványban felhozott érvek alapján úgy ítélte meg, hogy a rendelet 5. § (4) bekezdése vonatkozásában az ideiglenes alkalmazási tilalom elrendelésének elmaradása, súlyosabb hátrányt okozna, mint az alkalmazási tilalomra irányuló kérelem elutasítása.

A koronavírus hatása a munkaerőpiacon
2021. január 27.

A koronavírus hatása a munkaerőpiacon

Lehet, hogy a legaltech cégek még ragaszkodnak az irodahelyiségeikhez, de a járvány miatti távmunkavégzés lehetővé tette, hogy tehetséges szakembereket alkalmazzanak szerte a világon. A tehetséges munkavállalók országos vagy akár globális elérhetősége azonban valószínűleg megnövekedett versenyt jelent majd mind a munkavállalók, mind a munkaadók számára.