Elfogadta az Országgyűlés az OBH beszámolóját

Dr. Senyei György, az OBH elnöke 2020. november 24. napján számolt be az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága előtt a bíróságok 2019. I. félévi, valamint teljes évi általános helyzetéről és igazgatási tevékenységéről.


Az OBH elnöke kiemelte, hogy a bíróságok – a korábbi évekhez hasonlóan – valamennyi ítélkezési szinten több ügyet fejeztek be, mint amennyi érkezett, ennek köszönhetően az ügyhátralék csökkent. Az ítélkezés időszerűségét mutatja, hogy a perek 86%-a egy éven belül befejeződött.

Az OBH elnöke beszámolt továbbá a 2019. évre vonatkozóan a bíróságok személyügyi helyzetéről, az informatikai fejlesztésekről és az elektronikus ügyintézés terén tett lépésekről is.

Az Igazságügyi Bizottság az első félévre vonatkozó beszámolót – 8 igen, 1 nem és 1 tartózkodás szavazati aránnyal – elfogadta, míg az éves beszámoló tekintetében javaslatot tett annak elfogadására az Országgyűlés plenáris ülése felé.

Az OBH elnökének beszámolói itt érhetőek el.

(birosag.hu)Kapcsolódó cikkek:


Új szerzői jogi szabályok lépnek hatályba
2021. május 7.

Június 1-jével az új szabályzás több ponton is megkönnyíti a tartalmak hozzáférését és felhasználását, valamint megerősíti a szerzők és a jogosultak helyzetét.

Minden vádlottat felmentettek az Astra biztosító ügyében Romániában
2021. május 6.

A korábban Magyarországon is jelen lévő Astra biztosító csődbe juttatásáért indított perben felmentettek jogerősen valamennyi vádlottat; a fő vádlott, Dan Adamescu üzletember, az Astra felügyeleti bizottságának elnöke ellen már korábban beszüntették az eljárást az üzletember halála után.