Megjelent a Polgári Jog lap januári száma


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A januári számban Kisfaludi András tanulmánya azt a kérdést vizsgálja, hogy az állam tevékenysége ellátása során milyen esetekben veszi igénybe a polgári jogi szerződés intézményét, Tőkey Balázs tanulmánya pedig a bizalmi vagyonkezelésre vonatkozó új szabályok hatásait elemzi.


A lapszám a két tanulmány mellett három polgári jogi tárgyú döntvényt is tartalmaz, amelyek közül az egyik a váltóval, a másik a fokozott veszéllyel járó tevékenységgel, a harmadik pedig a szállítmányozó és a fuvarozó felelősségével foglalkozik.

A Fórum rovatban két konferenciabeszámoló kapott helyet: Farkas Diána Rita „Az állam szerepe magánjogi jogviszonyokban” című konferenciáról, Merkel Csenge pedig az ELTE-n tartott nemzetközi magánjogi konferenciáról számol be.

A folyóirat továbbra is várja szerzők jelentkezését. A folyóiratról részletes információk itt érhetőek el. 

[htmlbox Polgári_jog_folyóirat]

 

 


Kapcsolódó cikkek

2023. december 6.

A Társaság a Szabadságjogokért és a Political Capital bejelentése után a Nemzeti Választási Iroda megkezdte a választópolgárok számára vonatkozó adatszolgáltatást

Az önkormányzati választás során szó szerint egy-két szavazaton is múlhat egy polgármesteri szék sorsa, ezért, ha lehet, még az országgyűlési választásnál is fontosabb, hogy a választásig hátralévő időszakban időről időre lássuk, hányan jelentik át magukat egyik településről a másikra. Az esetleges voksturizmus így lehet leleplezhető.