Megnyílt a Fővárosi Törvényszék Alkotmány utcai bejárata

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. május 15.
Címkék:
Rovat:
A Fővárosi Törvényszék elnökének kezdeményezésére tíz év után újra megnyitották a törvényszék Alkotmány utcai kapuit – olvasható a Fővárosi Törvényszék Jogászvilághoz eljuttatott közleményben.

A Hauszmann Alajos által tervezett bírósági épületet annak tervezésekor, építésekor és az átadását követően még évtizedekig nem a Markó, hanem az Alkotmány utcával azonosították:
ennek is tulajdonítható, hogy a Fővárosi Törvényszék Alkotmány utcai aulája még a Markó utcainál is lenyűgözőbb – olvasható a törvényszék közleményében.

Dr. Polgárné dr. Vida Judit elnöki intézkedésének célja, hogy a Markó utcai bejáratot – amennyire csak lehet – tehermentesítse. Bár azok a látogatók, akiknek részt kell venniük a biztonsági
vizsgálaton, továbbra is kizárólag a Markó utcai bejáratot vehetik igénybe, ugyanakkor az Alkotmány utcai kapuk megnyitása várhatóan gördülékenyebbé teszi a bejutást mindazok számára,
akik átvizsgálás nélküli belépésre jogosultak a Törvényszéken. A továbbiakban tehát a bírósági dolgozók, az ügyészek és ügyvédek az Alkotmány utca irányából is beléphetnek az épületbe.

A tervek szerint időszakosan, minden évben tavasztól őszig lesz az Alkotmány utcai kapukon át is megközelíthető a Fővárosi Törvényszék.

Kapcsolódó cikkek:


Már hat éve működik az elektronikus kapcsolattartás
2019. július 18.

Már hat éve működik az elektronikus kapcsolattartás

Az elektronikus kapcsolattartás 2013. évi bevezetése óta eltelt 6 és fél évben a bíróságokra érkezett elektronikus beadványok és a bíróságok által elektronikus úton kiküldött kiadmányok száma megközelítette a 7 milliót.

Mikor diszkriminatív a bérkülönbség?
2019. július 18.

Mikor diszkriminatív a bérkülönbség?

A munkaviszony bármely életkorban elkezdődhet, annak eltérő hosszán alapuló különbségtétel a bérezésben önmagában nem valósít meg életkoron alapuló hátrányos megkülönböztetést

Lakástakarékpénztárak: elutasította az indítványt az Alkotmánybíróság
2019. július 17.

Lakástakarékpénztárak: elutasította az indítványt az Alkotmánybíróság

Az Alkotmánybíróság elutasította azt az indítványt, amelyben ellenzéki képviselők alkotmányellenességre hivatkozva a lakástakarék-pénztárakról szóló törvény tavaly októberi, a pénztárak állami támogatásának megszüntetését tartalmazó módosításának semmisítését kérték.

Igazságügyi botrány fenyegeti Észak-Macedóniát
2019. július 17.

Belpolitikai válság fenyegeti Észak-Macedóniát, ha kiderül, hogy van összefüggés Katica Janeva különleges ügyész lemondása és egy szkopjei tévés személyiség letartóztatása között.

A munkáltatói ellenőrzés jogszerűségét vizsgálta a Kúria
2019. július 17.

A munkáltatói ellenőrzés jogszerűségét vizsgálta a Kúria

A munkáltatónak a munkavállaló ellenőrzése előtt meg kell határoznia azokat a módszereket és intézkedéseket, amelyek útján közvetlenül hozzáférhet a munkavállaló személyes kommunikációjának tartalmához; tájékoztatni kell őt arról is, hogyha az ellenőrzés a személyes adataira is kiterjed.