Megnyílt a Fővárosi Törvényszék Alkotmány utcai bejárata

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. május 15.
Címkék:
Rovat:
A Fővárosi Törvényszék elnökének kezdeményezésére tíz év után újra megnyitották a törvényszék Alkotmány utcai kapuit – olvasható a Fővárosi Törvényszék Jogászvilághoz eljuttatott közleményben.

A Hauszmann Alajos által tervezett bírósági épületet annak tervezésekor, építésekor és az átadását követően még évtizedekig nem a Markó, hanem az Alkotmány utcával azonosították:
ennek is tulajdonítható, hogy a Fővárosi Törvényszék Alkotmány utcai aulája még a Markó utcainál is lenyűgözőbb – olvasható a törvényszék közleményében.

Dr. Polgárné dr. Vida Judit elnöki intézkedésének célja, hogy a Markó utcai bejáratot – amennyire csak lehet – tehermentesítse. Bár azok a látogatók, akiknek részt kell venniük a biztonsági
vizsgálaton, továbbra is kizárólag a Markó utcai bejáratot vehetik igénybe, ugyanakkor az Alkotmány utcai kapuk megnyitása várhatóan gördülékenyebbé teszi a bejutást mindazok számára,
akik átvizsgálás nélküli belépésre jogosultak a Törvényszéken. A továbbiakban tehát a bírósági dolgozók, az ügyészek és ügyvédek az Alkotmány utca irányából is beléphetnek az épületbe.

A tervek szerint időszakosan, minden évben tavasztól őszig lesz az Alkotmány utcai kapukon át is megközelíthető a Fővárosi Törvényszék.

Kapcsolódó cikkek:


Veszélyes az új szerzői jogi irányelv a lengyel kormány szerint
2019. május 24.

A lengyel kormány panaszt tett a luxembourgi székhelyű Európai Bíróságnál az uniós szerzői jogi irányelv módosítása miatt - közölte pénteken a lengyel külügyi tárca szóvivője. Varsó attól tart, hogy a Lengyelországban ACTA2-nek nevezett uniós szabályozás a szólásszabadságot veszélyezteti.

Uniós támogatás visszafizetéséről döntött a Kúria
2019. május 24.

Uniós támogatás visszafizetéséről döntött a Kúria

Az ajánlattevővel megkötött szerződés hiányossága utóbb már nem pótolható. A felperes a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségét megsértette, amelynek eredményeképpen Magyarország pénzügyi érdekei sérültek.