Megölte alvó lakótársát, kilenc év börtönbüntetésre ítélték


A Tatabányai Törvényszék 2021. november 26-án ítéletet hozott annak a fiatal férfinak az ügyében, aki 2021. február 4-én, az éjjeli órákban Tatabányán leszúrta lakótársát. 


A bíróság megállapította, hogy a vádlott 2021. január 11-én kezdett dolgozni operátorként egy tatabányai gyárban és ezen a napon költözött be a munkáltatója által biztosított lakásba, ahol ekkor már ott lakott a sértett. A vádlott és a sértett között gyakoriak voltak a viták, mert a vádlott használta a sértett használati tárgyait, kutatott az iratai között. A vádlott 2021. február 4-én reggel azzal vádolta meg a sértettet, hogy az kábító hatású italt adott neki és az éjszaka folyamán szexuálisan zaklatta őt. A sértett a munkáltatójának jelezte a vádlott alaptalan vádaskodását.

A vádlott 2021. február 5-én 3 óra körüli időben felébredt a lakásban, és ismét eszébe jutott a lakótársával szembeni alaptalan vádja, dühös lett, kiment a konyhába és magához vett egy kést. A sértett ekkor a vádlottal közös szobában lévő ágyában aludt. A vádlott visszatért a hálószobába és a 8,5 cm pengehosszúságú késsel négy alkalommal megszúrta a sértettet, aki a bántalmazásra felriadt, megpróbált felkelni és védekezni, melynek során az egyik szúrás sérülést okozott a bal kezén is. A vádlott lenyomta az ágyra a sértettet és megszorította a nyakát. A vádlott szúrásai következtében a sértett elhalálozott. Az elkövető ezt követően a vasútállomásra ment és Németországba utazott, majd egy nap elteltével visszautazott és jelentkezett a Tatabányai Rendőrkapitányságon. A bíróság megállapította azt is, hogy vádlott 2021. február 5-ét röviddel megelőzően ismeretlen személytől, ismeretlen helyen kábítószert, marihuánát szerzett, melyet elfogyasztott.

A bíróság ítéletében kimondta, hogy a vádlott bűnös az emberölés bűntettében, ezért őt kilenc év börtönbüntetésre ítélte, kilenc év időtartamra eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és kizárta a feltételes szabadon bocsátás lehetőségéből.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő enyhítésért fellebbezett. A bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta.

(birosag.hu)
Kapcsolódó cikkek

2021. június 15.

9 évet kapott az újszülött gyermekét megölő nő Pécsen

A Pécsi Törvényszék hétfői ítélete szerint a nőt 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés és kiskorú veszélyeztetése miatt – halmazati büntetésül – ítélték el, egyben megszüntették a vádlott szülői felügyeleti jogát mindhárom kiskorú gyermeke vonatkozásában.