Módosították a csőd- és felszámolási eljárást


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A jogszabály-módosítással a nyugdíjas- és kismamaszövetkezetek tagjai biztosabban juthatnak pénzükhöz felszámolás esetén.

A jövőben a nyugdíjasszövetkezetek és a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezeteinek tagjai biztosabban juthatnak jövedelmükhöz abban az esetben, ha felszámolják azt a vállalkozást, amelynek dolgoztak. Az erről szóló jogszabály-módosítást – amelyet fideszes és KDNP-s képviselők nyújtottak be – az Országgyűlés 157 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 32 tartózkodó szavazattal fogadta el.

A szövetkezeti tagok jövedelmének védelme érdekében a csőd- és felszámolási eljárásról szóló törvény úgy módosult, hogy a felszámolási költségek körébe – más tartozásokat megelőzően – bekerült a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezete és a közérdekű nyugdíjasszövetkezet tagjai részére járó díj.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 16.

Euronews: Párhuzamos EU-elnökséget hirdettek a civilek

Az ősszel a hazai civil szervezetek hét konferenciát rendeznek majd, többek között az erdők helyzetéről, egy akkumulátorstratégia kidolgozásáról és a romák integrációjáról – írja az Euronews.