Módosították a csőd- és felszámolási eljárást


A jogszabály-módosítással a nyugdíjas- és kismamaszövetkezetek tagjai biztosabban juthatnak pénzükhöz felszámolás esetén.

A jövőben a nyugdíjasszövetkezetek és a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezeteinek tagjai biztosabban juthatnak jövedelmükhöz abban az esetben, ha felszámolják azt a vállalkozást, amelynek dolgoztak. Az erről szóló jogszabály-módosítást – amelyet fideszes és KDNP-s képviselők nyújtottak be – az Országgyűlés 157 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 32 tartózkodó szavazattal fogadta el.

A szövetkezeti tagok jövedelmének védelme érdekében a csőd- és felszámolási eljárásról szóló törvény úgy módosult, hogy a felszámolási költségek körébe – más tartozásokat megelőzően – bekerült a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezete és a közérdekű nyugdíjasszövetkezet tagjai részére járó díj.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2022. augusztus 9.

Ügyészségi túlkapásról beszél Trump a házkutatása kapcsán

Helyi idő szerint hétfő délután a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozói jelentek meg Donald Trump floridai rezidenciáján. A volt elnök a közösségi médiában közölt üzenetben megerősítette a sajtóhíreket. Az FBI nem kommentálta az intézkedést, és azt sem közölte, hogy milyen bírósági felhatalmazás alapján cselekedtek.