Módosították a csőd- és felszámolási eljárást


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A jogszabály-módosítással a nyugdíjas- és kismamaszövetkezetek tagjai biztosabban juthatnak pénzükhöz felszámolás esetén.

A jövőben a nyugdíjasszövetkezetek és a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezeteinek tagjai biztosabban juthatnak jövedelmükhöz abban az esetben, ha felszámolják azt a vállalkozást, amelynek dolgoztak. Az erről szóló jogszabály-módosítást – amelyet fideszes és KDNP-s képviselők nyújtottak be – az Országgyűlés 157 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 32 tartózkodó szavazattal fogadta el.

A szövetkezeti tagok jövedelmének védelme érdekében a csőd- és felszámolási eljárásról szóló törvény úgy módosult, hogy a felszámolási költségek körébe – más tartozásokat megelőzően – bekerült a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezete és a közérdekű nyugdíjasszövetkezet tagjai részére járó díj.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 29.

Az EU belügyminiszterei megállapodtak az átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról

A több mint négymillió, jelenleg az Európai Unióban élő ukrajnai menekült helyzetének kiszámíthatóbbá tétele érdekében az Európai Unió Tanácsa megállapodott a háború elől menekülőknek nyújtott, 2024 márciusában lejáró átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról 2025. március 4-éig – tájékoztatott az uniós tanács.