Nem büntetik meg az autókat rongáló idős asszonyt


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Pécsi Járási Ügyészség megszüntette a büntetőeljárást annak az idős nőnek a büntetőügyében, aki 2018. tavaszán és nyarán 15 gépkocsit rongált meg Pécs kertvárosában, majd a közvetítői eljárás során megtérítette az okozott kárt.

A gyanúsított 2018. tavaszától sérelmezte azt, hogy lakóhelyéhez közeli járdaszakaszon az ott parkoló autóktól nehéz a gyalogosközlekedés. Emiatt egy alkalommal szóváltásba is keveredett egy ott megállni szándékozó autóssal.

A terhelt az útjában lévő gépkocsikon úgy állt bosszút, hogy kulcscsomójával megkarcolta azoknak az autóknak a karosszériáját, amelyek mellett elment. Az említett módon az idős nő 15 autót rongált meg, és ezzel összesen több, mint 1 millió forint kárt okozott.

Mivel a gyanúsított vállalta a kár megtérítését, és ehhez a sértettek is hozzájárultak, ezért az ügyészség 2019. januárjában a büntetőügyet közvetítői eljárásra utalta.

Az idős nő ennek keretében a vállalt jóvátételt megfizette a sértetteknek, és tőlük elnézést is kért, ezért büntethetősége megszűnt. Emiatt az ügyészég a gyanúsítottal szemben indult büntetőeljárást megszüntette.

(ugyeszseg.hu)


Kapcsolódó cikkek

2018. december 21.

312 óra közmunka az ítélet a zászlórúdra fújt feliratért

Gyorsított eljárásban közérdekű munkára ítélték rongálás miatt azt a férfit, aki a napokban egy demontráció során fekete festéket fújt a Kossuth téri országzászlóra – tudatta a Fővárosi Főügyészség pénteken közleményben.
2018. december 27.

Vádat emeltek a Margit híd rongálói ellen

Gyorsított eljárásban emeltek vádat két férfi ellen, aki megrongálta a Margit hidat díszítő, Szent Koronát ábrázoló szobrokat – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön.