Nyilvános ülést tart a Kúria a dunai hajóbalesetet érintő büntetőügy kapcsán


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyilvános ülésen tárgyalja a Kúria, hogy törvénysértő volt-e a Viking Sigyn kapitányának bűnügyi felügyelet alá helyezése (Bt. 750/2019. számú ügy). A Kúria a Legfőbb Ügyészség által benyújtott jogorvoslati indítványt bírálja el 2019. július 29-én, 9:00 órától a Kúrián (1055 Budapest, Markó utca 16.). A nyilvános ülésen határozathirdetés várható.

A Legfőbb Ügyész a Kúriától annak megállapítását kérte, hogy a kerületi bíróság és a törvényszék törvénysértően fogadta el az óvadék megállapítására irányuló védői indítványt és rendelte el a terhelt bűnügyi felügyeletét az óvadék letétele esetére.

A sajtó részvétele a tárgyalóterem befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött.
Kérjük, hogy részvételi szándékát neve és személyazonosító okmánya számának, a sajtóorgánum nevének megadásával 2019. július 28. 12:00 óráig jelezni szíveskedjék a sajtoregisztracio@kuria.birosag.hu  e-mail címen.
A részvételhez szükséges személyes adatok kezeléséről a Kúria honlapján (www.kuria-birosag.hu) közzétett Adatkezelési Tájékoztató részletes információkat tartalmaz.
A zökkenőmentes beléptetés érdekében a tárgyalás megkezdése előtt fél órával szíveskedjenek megérkezni a Kúria főbejáratához-
További információ érdekében a Kúria Sajtótitkárságához fordulhat: (+36-1) 268-4619.

(kuria-birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 22.

Holland bíróság: lehet az etnikai alapon igazoltatni, a panaszos fellebbezett

A holland rendfenntartó szervek továbbra is figyelembe vehetik az etnikai hovatartozást igazoltatáskor, különösen határellenőrzéseknél, ez nem számít diszkriminatív gyakorlatnak – jelentette be döntését egy holland bíróság, miután jogvédő szervezetek és egy afrikai származású holland állampolgár beperelte a rendfenntartó szervezeteket ilyen jellegű eljárás miatt.