Nyilvános ülést tart a Kúria a dunai hajóbalesetet érintő büntetőügy kapcsán


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyilvános ülésen tárgyalja a Kúria, hogy törvénysértő volt-e a Viking Sigyn kapitányának bűnügyi felügyelet alá helyezése (Bt. 750/2019. számú ügy). A Kúria a Legfőbb Ügyészség által benyújtott jogorvoslati indítványt bírálja el 2019. július 29-én, 9:00 órától a Kúrián (1055 Budapest, Markó utca 16.). A nyilvános ülésen határozathirdetés várható.

A Legfőbb Ügyész a Kúriától annak megállapítását kérte, hogy a kerületi bíróság és a törvényszék törvénysértően fogadta el az óvadék megállapítására irányuló védői indítványt és rendelte el a terhelt bűnügyi felügyeletét az óvadék letétele esetére.

A sajtó részvétele a tárgyalóterem befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött.
Kérjük, hogy részvételi szándékát neve és személyazonosító okmánya számának, a sajtóorgánum nevének megadásával 2019. július 28. 12:00 óráig jelezni szíveskedjék a sajtoregisztracio@kuria.birosag.hu  e-mail címen.
A részvételhez szükséges személyes adatok kezeléséről a Kúria honlapján (www.kuria-birosag.hu) közzétett Adatkezelési Tájékoztató részletes információkat tartalmaz.
A zökkenőmentes beléptetés érdekében a tárgyalás megkezdése előtt fél órával szíveskedjenek megérkezni a Kúria főbejáratához-
További információ érdekében a Kúria Sajtótitkárságához fordulhat: (+36-1) 268-4619.

(kuria-birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 21.

Szaharov-díj – Kilenc jelölés érkezett az emberi jogok, a szólás- és gondolatszabadság védelméért járó EP-díjra

Kilenc jelölés érkezett az Európai Parlament által az emberi jogok, a szólás- és gondolatszabadság védelméért odaítélhető Szaharov-díjra, eszerint idén az iráni nők, az afganisztáni oktatásért küzdők csoportja, Georgia Európa-párti népe és egy georgiai ügyvéd, ugandai klímaaktivisták, nicaraguai emberi jogi jogvédők és abortuszpárti nőjogi harcosok kaphatják az elismerést.

2023. szeptember 20.

Öntisztázás a közbeszerzési eljárásban

A Fővárosi Törvényszék szerint a kérelemre induló eljárásban is fennáll a Közbeszerzési Hatóság tényállásfelderítési kötelezettsége, de az nem egyenlő a kérelem teljesíthetőségéhez elegendő bizonyítékok beszerzésével, a hatóság ezzel ellentétes eljárása ugyanis sértené a részrehajlás tilalmát.