Nyolc hónap egy ütésért

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2020. november 20.
Címkék: ,
Rovat:
Visszaeső férfit ítélt letöltendő börtönbüntetésre a bíróság egy ütés miatt. Az ítélet nem jogerős, a vádlott enyhítésért fellebbezett.

A férfi 2019. augusztus 4-én a sértett ácsi házához ment, hogy felelősségre vonja egy telefonbeszélgetés miatt. A sértett épp az udvaron volt, amikor a vádlott a kapu előtt megállt, kiszállt az autóból és felé indult. A férfi a nyitott kapuban álló sértetthez lépve kérdőre vonta, majd ököllel arcon ütötte.

A sértettnek a jobb szeme körül  – 8 napon belül gyógyuló –  bevérzéses sérülése keletkezett, de a bántalmazás alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására is.

A Komáromi Járásbíróság előkészítő ülésen 8 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a többszörös visszaeső férfit, aki 2018-ban szabadult gyermekprostitúció kihasználásának bűntette és más bűncselekmények miatt kiszabott 2 év 10 hónapos börtönbüntetéséből.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott enyhítésért fellebbezett.

(birosag.hu)

Kapcsolódó cikkek:


Hat év emberölés kísérletéért
2020. július 6.

A bíróság ítéletének indokolása szerint enyhítő körülményként kellett figyelembe venni, hogy a cselekmény kísérleti szakban maradt, illetve azt, hogy az elkövető beismerő vallomást tett.