Öt év fegyházbüntetésre ítélték a kiskorúakat zsaroló férfit Pécsen


A fiatal férfi az utcán kiskorúakat szólított le és fenyegetett meg pénzt követelve tőlük a baranyai megyeszékhelyen 2018 szeptemberében.

A határozattal a Pécsi Járásbíróság idén januári – hat év nyolc hónap, fegyházban letöltendő szabadságvesztést kimondó – elsőfokú ítéletét enyhítette a bíróság.

A rablási kísérlet, zsarolás és zsarolási kísérlet miatt elítélt fiatal férfi 2018 szeptemberében két alkalommal is kiskorúaktól követelt pénzt a pécsi utcákon, őket fenyegette, egyiküket zsarolta. Az első alkalommal egy gyermekkorú fiúhoz lépett azzal, hogy adjon neki pénzt, mert csak így tud hazautazni a beteg édesanyjához. A férfi a gyereket folyamatosan kísérte és mivel a gyerek először nem adott neki pénzt, fenyegette őt, félelemkeltően gesztikulált felé. A fiú mindezek hatására adta át pénzét.

Bő egy héttel később a vádlott egy középiskolás fiútól kért pénzt, s mivel elsőre tőle sem kapott, őt is fenyegette azt közölve: négy gyermek megverése miatt éppen őrizetből szabadult. A középiskolás a fenyegetések hatására előbb felajánlotta a vádlottnak, hogy vonatjegyet vesz neki, de amikor a férfi emiatt még fenyegetőbbé vált, a fiú egy közeli dohányboltba menekült és értesítette a rendőrséget – közölte a Pécsi Törvényszék.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek