Pert nyert a Szerencsejáték Zrt. a lottoland.eu weboldal üzemeltetőjével szemben


Jogosulatlanul használta a magyar engedéllyel nem rendelkező lottoland.eu-t üzemeltető Deutsche Lotto Und Sportwetten Limited társaság a Hatoslottó szó és ábrás, valamint a Skandináv lottó és a Kenó szóvédjegyeket, ezzel védjegybitorlást követett el a Fővárosi Törvényszék jogerős döntése szerint – közölte a Szerencsejáték Zrt. hétfőn.

Az ítélet hatására az lottoland.eu weboldalt üzemeltető máltai székhelyű társaság a „Hatoslottó plusz”, a „Skandináv lottó+”, valamint a „Kenó24/7” megjelölések magyarországi használatát április 20-tól beszüntette – írták.

A közlemény szerint a Szerencsejáték Zrt. keresetében azt kérte a Fővárosi Törvényszéktől, kötelezze a lottoland.eu weboldalt üzemeltetető máltai székhelyű Deutsche Lotto Und Sportwetten Limited társaságot a „Hatoslottó plusz”, valamint a, „Skandináv lottó+”, és a „Keno24/7” megjelölések magyarországi használatának abbahagyására, amit 2021. december 21-től folytatott.

A Szerencsejáték Zrt. azért indított peres eljárást, mert lottoland.eu weboldalon használt „Hatoslottó plusz” megjelölés összetéveszthetőségig hasonlít a már jól ismert „Hatoslottó” védjegyéhez. Hasonlóképpen összetéveszthetők a „Skandináv lottó” és a „Skandináv lottó+” megjelölések, illetve a „Kenó” és a „Kenó24/7” szómegjelölések – áll a közleményben.

A Szerencsejáték Zrt. álláspontja szerint a játékosok a Szerencsejáték Zrt. játékait a lottoland.eu weboldalon található szolgáltatásokkal könnyen összetéveszthették.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. június 9.

Újabb vádat emeltek Donald Trump ellen

Vádat emeltek Donald Trump volt amerikai elnök ellen, amiért minősített iratokat tárolt otthonában. Ezt maga a politikus jelentette be csütörtökön. A volt elnök közlését megerősítette ügyvédje, Alina Habba a Fox News esti műsorában.

2023. június 8.

A befejezett peres ügyek száma meghaladta az érkezett ügyek számát

„Évtizedes, de talán azt is mondhatjuk, hogy évszázados távlatban kijelenthető: a magyar bírósági ítélkezés nagy részben Budapestre koncentrálódik. 2022-ben a Fővárosi Törvényszékre és az itt működő kerületi bíróságokra érkezett a bírósági ügyek 28 százaléka, és itt volt folyamatban az összes bírósági ügy 31 százaléka. Nem véletlen, hogy a Fővárosi Törvényszék nem csupán az ország legnagyobb ügyforgalmú, hanem a legnagyobb létszámú bírósága is. Az engedélyezett létszám közel 760 bíró és 2200 igazságügyi alkalmazott – ennyien teljesítenek szolgálatot a Fővárosi Törvényszéken és a kerületi bíróságokon” – mondta dr. Senyei György Barna, az Országos Bírósági Hivatal elnöke a Fővárosi Törvényszék összbírói értekezletét megelőző sajtótájékoztatón.