Sikkasztásért elítélték a polgármestert

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2018. május 3.
Rovat:

A Fonyódi Járásbíróság sikkasztás vétsége és hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt 1 év 6 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte egy somogyi település polgármesterét. 


A nem jogerős ítéletben írtak szerint a vádlott egy somogyi kistelepülés polgármestere. A település önkormányzata rendszeresen vásárolt mezőgazdasági és kertészeti eszközöket egy vállalkozástól, ezért a cég a korábban levásárolt összegekre tekintettel egy motoros láncfűrészt ajándékozott az önkormányzatnak. A vádlott azonban az ajándékról az önkormányzatot nem tájékoztatta, azt egy ismerősének adta, aki a láncfűrészt 200.000,- forintért eladta. Az ügyben elrendelt nyomozás során a vádlott arra akarta rávenni az egyik tanút, hogy egy hamis használati szerződéssel igazolja a nyomozó hatóság előtt azt, hogy a láncfűrészt az önkormányzattól vette bérbe. 
 
A bíróság ítélete nem jogerős, mert azt az ügyész ugyan tudomásul vette, azonban a vádlott és a védője fellebbezést jelentettek be, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.
(birosag.hu)
 

[htmlbox Változásfigyeltetés]

Kapcsolódó cikkek:


Letartóztatták a gyermekeit erőszakoló korábbi életfogytost
2018. szeptember 21.

A Heves Megyei Főügyészség indítványára letartóztatásba helyezte a bíróság azt az 59 éves férfit, akit a rendszerváltás előtti évtizedekben elkövetett gyilkosság miatt 1980-ban életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek. 

Sulyok: az alkotmányjog a mindennapi élethez kapcsolódik
2018. szeptember 21.

Sulyok: az alkotmányjog a mindennapi élethez kapcsolódik

Az alkotmányjog oktatásánál oda kell figyelni arra, hogy az olyan absztrakt fogalmakat, mint az egyenlőség, szabadság, jogbiztonság a valós, hétköznapi élethez kössék - hangoztatta az Alkotmánybíróság (Ab) elnöke az alkotmányjogot oktatók I. találkozóján.