Tapétavágó késsel rabolt volna, súlyosították az ítéletét


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Fővárosi Törvényszék mint másodfokon eljáró bíróság két év hat hónap börtönbüntetésre, valamint a közügyektől három évre történő eltiltásra súlyosította annak a férfinak az ítéletét, akit a Pesti Központi Kerületi Bíróság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt ítélt el – közölte a Fővárosi Törvényszék.

Az ítélet szerint a vádlott 2019 júniusában egy tapétavágó késsel felfegyverkezve akart kirabolni egy budapesti lottózót, azonban az eladó bekapcsolta a riasztót, ami miatt a vádlott zsákmány nélkül elmenekült.

Az elsőfokon eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság bűnösnek találta a vádlottat, ezért egy év hat hónap börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyészség az ítélettel szemben súlyosításért fellebbezett.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék az ügyészi fellebbezést megalapozottnak találta, ezért a kiszabott börtönbüntetést két év hat hónapra, a terhelt közügyüktől való eltiltását pedig három évre súlyosította.

Az ítélet jogerős.


Kapcsolódó cikkek

2019. október 31.

Fegyházbüntetésre ítélték a benzinkútrablót

Nem jogerősen hét év nyolc hónap fegyházbüntetésre ítélte a Nyírbátori Járásbíróság azt a férfit, aki januárban fegyverrel kirabolt egy benzinkutat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Máriapócs közelében.