Televíziós sorozat előzetesét és körzeti rádió műsorstruktúráját vizsgálta a médiatanács


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Korhatáros televíziós sorozat előzetesét, valamint körzeti rádió műsorstruktúráját vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa – közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága.

Tájékoztatásuk szerint nézői bejelentés érkezett a hatósághoz, miszerint a Prime csatornán futó Dr. Balthazar című sorozat szeptember 2-án vetített epizódjának előzetese felkavaró jeleneteket tartalmazott. A médiatanács megállapította, hogy a Prime médiaszolgáltató a műsorszámot 15 éven aluliak számára nem ajánlott kategóriába sorolta és a magyar szabályoknak megfelelő időpontban, 21 óra után sugározta, de azt nem vette figyelembe, hogy egy adott műsorszámot beharangozó előzetes is kizárólag a műsorszám besorolása szerinti időpontban kerülhet adásba.

Mivel a Prime Romániában bejegyzett társaság, a román médiaszabályok vonatkoznak rá, ezért a médiatanács értesíti a román társhatóságot a felmerült jogsértésről, valamint továbbítja a vizsgálat eredményét és a hatóság álláspontját – olvasható a közleményben.

A médiatanács elemezte a Tatabánya-Komárom-Esztergom körzetében fogható Forrás Rádió műsorait június 20-26. között, hogy lássa, a rádió műsorstruktúrája megfelel-e a hatósági szerződésében vállalt kötelezettségeknek. A vizsgálat megállapította, hogy a médiaszolgáltató a szerződésében meghatározottakhoz képest kevesebb hír- és közszolgálati műsort, valamint a helyi közéletet bemutató programot kínált a hallgatóinak. A hatóság ezért bírságot rótt ki a Forrás Rádió médiaszolgáltatójára – közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. március 4.

Ingyenes adattörlés az NMHH-tól

„Technikai hátteret nyújt majd a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az adatok végleges hozzáférhetetlenné tételét lehetővé tevő alkalmazás biztosításában.