Bejegyzések NMHH címkével

2024. április 25. Napi

NMHH: reklámriport miatt bírságolt a médiatanács

Túlmutatott a támogatás megengedett keretein a Trendmánia című műsorszám december 16-án sugárzott adása, ezzel a TV2 megsértette a törvényi rendelkezést, a médiatanács emiatt megbírságolta a médiaszolgáltatót – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága

A DSA rendelet alapján február 17-től az NMHH felügyeli az online platformokat
2024. február 17. Cégvilág

A DSA rendelet alapján február 17-től az NMHH felügyeli az online platformokat

2024. február 17-től kezdődően a digitális szolgáltatásokról szóló EU-rendelet (DSA) összes rendelkezését kötelezően alkalmazniuk kell az érintett felhasználóknak, vállalkozásoknak és online platformoknak. A rendelet végrehajtásában a digitális koordinátoroknak lesz döntő szerepe. Magyarországon, az Európai Unióban elsőként, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot (NMHH) nevezték ki erre a feladatra.

2023. november 13. Napi

NMHH: óvatosnak kell lenni az év végi online vásárlásoknál

Számos apróságra kell figyelni a Black Friday és karácsonyi online vásárlásoknál – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) miután összegyűjtötte az online vásárlással és a csomagkézbesítéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

2023. szeptember 28. Napi

Megbírságolta az ATV-t a Médiatanács

Az ATV március 16. és 22. közötti adáshetének hatósági ellenőrzése során több szabálytalanságot is megállapított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület három jogsértés miatt összesen 775 ezer forint bírságot rótt a televízió médiaszolgáltatójára, ezen felül további 75 ezer forintot kell fizetnie az ATV vezető tisztségviselőjének – közölte az NMHH.

2023. szeptember 22. Cégvilág

Eljárás indul a Dikh TV és két helyi rádió szolgáltatójával szemben

Termékmegjelenítésre vonatkozó szabály be nem tartása és hatósági határozatban megállapított, műsorstruktúrával kapcsolatos követelmények nem megfelelő teljesítése miatt indul eljárás a Dikh TV országos kereskedelmi televízió és két helyi rádiócsatorna szolgáltatójával szemben is – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

2023. május 22. Napi

Az online platformokról elérhető tudást összegezi az NMHH új honlapja

Az új európai uniós szabályozás, a digitális szolgáltatásokról szóló rendelet (DSA) megalkotásának fő célja, hogy az online platformok használata során a felhasználók jogai kiemelt védelmet élvezzenek, és biztosított legyen az online platformok átláthatósága és elszámoltathatósága. Az online platformokról elérhető tudás összegzésére törekszik az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) új honlapja.