Tizenegy díler ellen emeltek vádat Esztergomban


Az ügyészség a bűnszövetség nyolc tagjára fegyházbüntetés, három férfira pedig börtönbüntetés kiszabását kérte.

A vádirat szerint egy egyéni vállalkozóként dolgozó dorogi férfi munkaviszonyban alkalmazott egy férfit, akivel abban állapodott meg 2018 tavaszán, hogy ő finanszírozza amfetamin-beszerzését, az alkalmazott pedig a kábítószert megvásárolja, majd értékesíti, a hasznon ezután megosztoznak.

Az alkalmazott férfi az így beszerzett kábítószert további kilenc fogyasztónak értékesítette. Az egyéni vállalkozó férfi 2018 áprilisától 2019 márciusáig kábítószer értékesítéséből 1,1 millió forintra tett szert.

Az értékesítésbe további férfiak is bekapcsolódtak, ketten gépkocsival szállították a kábítószert a megadott helyszínekre. Az egyik férfi élettársa többször jelen volt a kábítószerek átadásánál, részt vett az értékesítésben is, fogadta a telefonhívásokat, a megrendeléseket közvetítette és az anyagi követeléseket adminisztrálta.

Az Esztergomi Járási Ügyészség közleménye szerint a bűnszövetség nyolc tagjára fegyházbüntetés, három férfira pedig börtönbüntetés kiszabását kérték, tíz vádlottal szemben ezen felül vagyonelkobzást is indítványozott.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. október 25.

Vízszerelőnek adva ki magát fosztott ki időseket

Tizennégy és fél év fegyházbüntetésre ítéltek el nem jogerősen egy férfit, aki vízszerelőnek kiadva magát – társával együtt – több mint 15 millió forintot tulajdonított el három időskorú otthonából.

2021. október 22.

Gigabírságra büntette a GVH a Nitrogénműveket

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa összesen 14,1 milliárd forintos bírságot szabott ki a Nitrogénművek Vegyipari Zrt.-re, illetve a cégcsoporttal együttműködő vállalkozásokra.