Tizenkét év fegyház járt az öt rablásért

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2018. augusztus 7.
Címkék: ,
Rovat:
Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetésre ítélt a Fővárosi Ítélőtábla egy férfit, aki 2015 őszén Budapest területén több embert is megtámadott és kirabolt – közölte a fővárosi főügyészhelyettes.

A férfi egy X. kerületi gyorsétterem mosdójában felszólított két fiút, hogy menjenek ki vele a parkolóba, mert hasonlítanak azokra, akik az ő lánytestvérét kirabolták. A fiatalok nem mertek nemet mondani, ezért követték őt, majd felszólításra mindketten átadták a telefonjukat. A vádlott az egyikük zsebéből több ezer forintot is kivett, és elhagyta a helyszínt.

A férfi ezután egy XIII. kerületi benzinkúton elrabolta az egyik alkalmazott értékeit, valamint késsel megfenyegette, hogy a kasszában lévő készpénzt adja neki oda, közölve, hogy fegyver is van nála. Ugyanazon a napon a XIV. kerületben három másik bűncselekményt követett el, a sértettekről mobiltelefont és készpénzt tulajdonított el – ismertette a főügyészhelyettes.

A harmincéves férfit többrendbeli, részben felfegyverkezve elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen tizenkét év fegyházra ítélte – olvasható a közleményben.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


A csapatkultúrába nem illeszkedő jelölt
2019. július 22.

A csapatkultúrába nem illeszkedő jelölt

Egy fejvadász cég ajánlott a kérelmezőnek távmunkában végezhető web-fejlesztői munkát. A panaszos referenciamunkája megfelelő volt, azonban a kutató-fejlesztő csoport szerint a pályázó nem illeszkedett a csapatkultúrába.

Egyre elterjedtebb a távmeghallgatás
2019. július 22.

Egyre elterjedtebb a távmeghallgatás

Tíz hónap alatt a bíróságok 2682 alkalommal tartottak távmeghallgatást, a Via Videó rendszert eddig közel 1000 bíró alkalmazta az eljárási cselekmények foganatosítása során.