Tizenkét év fegyház járt az öt rablásért

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2018. augusztus 7.
Címkék: ,
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetésre ítélt a Fővárosi Ítélőtábla egy férfit, aki 2015 őszén Budapest területén több embert is megtámadott és kirabolt – közölte a fővárosi főügyészhelyettes.

A férfi egy X. kerületi gyorsétterem mosdójában felszólított két fiút, hogy menjenek ki vele a parkolóba, mert hasonlítanak azokra, akik az ő lánytestvérét kirabolták. A fiatalok nem mertek nemet mondani, ezért követték őt, majd felszólításra mindketten átadták a telefonjukat. A vádlott az egyikük zsebéből több ezer forintot is kivett, és elhagyta a helyszínt.

A férfi ezután egy XIII. kerületi benzinkúton elrabolta az egyik alkalmazott értékeit, valamint késsel megfenyegette, hogy a kasszában lévő készpénzt adja neki oda, közölve, hogy fegyver is van nála. Ugyanazon a napon a XIV. kerületben három másik bűncselekményt követett el, a sértettekről mobiltelefont és készpénzt tulajdonított el – ismertette a főügyészhelyettes.

A harmincéves férfit többrendbeli, részben felfegyverkezve elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen tizenkét év fegyházra ítélte – olvasható a közleményben.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Folytatódik a Czeglédy-ügy
2019. szeptember 20.

Október 21-én folytatódik a Human Operator Zrt. ügye a Szegedi Törvényszéken - közölte a bíróság.

Nem sért uniós jogot az adós ellen indítható végrehajtás
2019. szeptember 19.

Nem ütközik uniós jogba a magyarországi fogyasztói hitelszerződéseknek az a kikötése, amely szerint az adós tartozásának összegét a pénzintézet egyoldalú nyilatkozata állapítja meg, és erről közjegyzői okirat állíttatható ki - közölte döntését az Európai Unió bírósága.

Laura Codruta Kövesi vezetheti az európai ügyészséget
2019. szeptember 19.

Megszavazták a román Laura Codruta Kövesi európai főügyészi kinevezésének támogatását az európai uniós tagországok kormányainak képviselői, így már gyakorlatilag biztosra vehető, hogy ő lesz a hamarosan felálló intézmény első vezetője.