Tömeges közérdekű adatigénylés az önkormányzatoknál


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A NAIH-hoz  az elmúlt napokban számos panasz és kérdés érkezett egy adott címről kiküldött tömeges közérdekű adatigényléssel kapcsolatban.

A Hatóság megvizsgálta az adatigénylést és megállapította, hogy a félelmek alaptalanok: sem információbiztonsági incidensről, sem kéretlen levélküldésről (spam) nincs szó.

A közfeladatot ellátó szervnek kötelessége a hozzá beérkező közérdekű adatigénylést megválaszolni, nem egyértelmű kérdés esetén pedig pontosítást kérhet az igénylőtől.

A NAIH felhívta az adatkezelők figyelmét, hogy az adott ügyben is az adatkezelőkre vonatkozó törvényi előírások alapján járjanak el.

(naih.hu)
Kapcsolódó cikkek

2024. május 24.

Az Európai Tanács a kettős adóztatás alóli mentességre irányuló új eljárásokról állapodott meg

A Tanács megállapodásra jutott , amelyek hozzá fognak járulni a határokon átnyúló befektetések fellendítéséhez és az adóvisszaélések elleni küzdelemhez. Az úgynevezett FASTER-kezdeményezés célja, hogy a forrásadó-eljárásokat biztonságosabbá és hatékonyabbá tegye az EU-ban a határokon átnyúlóan működő befektetők, a nemzeti adóhatóságok és a pénzügyi közvetítők, például a bankok vagy a befektetési platformok számára Kettős adóztatás Jelenleg […]