Tömeges közérdekű adatigénylés az önkormányzatoknál


A NAIH-hoz  az elmúlt napokban számos panasz és kérdés érkezett egy adott címről kiküldött tömeges közérdekű adatigényléssel kapcsolatban.


A Hatóság megvizsgálta az adatigénylést és megállapította, hogy a félelmek alaptalanok: sem információbiztonsági incidensről, sem kéretlen levélküldésről (spam) nincs szó.

A közfeladatot ellátó szervnek kötelessége a hozzá beérkező közérdekű adatigénylést megválaszolni, nem egyértelmű kérdés esetén pedig pontosítást kérhet az igénylőtől.

A NAIH felhívta az adatkezelők figyelmét, hogy az adott ügyben is az adatkezelőkre vonatkozó törvényi előírások alapján járjanak el.

(naih.hu)
Kapcsolódó cikkek

2022. május 16.

Home office: milyen költségtérítés jár?

A home office elterjedése sok egyéb mellett kihat a munkáltató által, a munkába járással kapcsolatban megtéríthető költségekre is, így a Niveus Consulting Group azt járja körül, hogy a távmunkában (home office) dolgozó munkavállalóknak lehet-e, kell-e adni költségtérítést a munkába járáshoz kapcsolódóan, illetve ennek milyen adóterhe van.

2022. május 16.

Miniszterelnököt választ az Országgyűlés

A képviselők ötödik alkalommal választhatják Magyarország miniszterelnökévé Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, a Fidesz-KDNP-listavezetőjét az államfő javaslatára.