Tömeges közérdekű adatigénylés az önkormányzatoknál


A NAIH-hoz  az elmúlt napokban számos panasz és kérdés érkezett egy adott címről kiküldött tömeges közérdekű adatigényléssel kapcsolatban.


A Hatóság megvizsgálta az adatigénylést és megállapította, hogy a félelmek alaptalanok: sem információbiztonsági incidensről, sem kéretlen levélküldésről (spam) nincs szó.

A közfeladatot ellátó szervnek kötelessége a hozzá beérkező közérdekű adatigénylést megválaszolni, nem egyértelmű kérdés esetén pedig pontosítást kérhet az igénylőtől.

A NAIH felhívta az adatkezelők figyelmét, hogy az adott ügyben is az adatkezelőkre vonatkozó törvényi előírások alapján járjanak el.

(naih.hu)
Kapcsolódó cikkek

2021. október 15.

Hol akarják fenntartani a távmunkát Európában a COVID után is?

Kevesebb mint két év telt el a koronavírus-járvány 2020-as tavaszi kitörése óta, de ennyi idő is elég volt hozzá, hogy a távmunka, mely korábban csak kivételes esetekben volt engedélyezett, európaiak millióinak vált mindennapos valósággá. De vajon így marad-e ez akkor is, ha az élet visszaáll a régi kerékvágásba? Mely országok azok, akik a járvány vége után is megtartanák, sőt, mindennapossá tennék az otthoni munkavégzést? Európai körkép.