Új kormányrendelet: félreverte a harangokat a Vasas Szakszervezeti Szövetség Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magyarországon ezennel igény szerint megszűnt a Munka Törvénykönyve hatálya – reagált a szerdán megjelent kormányrendeletre a Vasas Szakszervezeti Szövetség.

A szakszervezeti szövetség a szerdán megjelent kormányrendelet azon elemére reagált, amely szerint “a munkavállaló és a munkáltató az Mt. rendelkezéseitől külön megállapodásban eltérhetnek.”  A Vasas értékelése szerint “Magyarországon ezennel igény szerint megszűnt a Munka Törvénykönyv hatálya” – olvasható a szervezet Facebook-oldalán.

A Vasas arra szólította fel a tagjait, hogy mielőtt bármi megegyezést kötnének, kérjék a szakszervezet segítségét. Sosem volt még jobban szükség szakszervezeti összefogásra! – ezzel a felkiáltással zárul a Vasas posztja.


Kapcsolódó cikkek

2020. március 9.

Koronavírus a munkahelyen: mit tehet a munkáltató és a munkavállaló?

A koronavírus nemzetközi elterjedése miatt a cégeknek fel kell készülnie arra, hogy a megbetegedések és az esetleges hatósági intézkedések érdemben befolyásolják a vállalatok működését. Felmerül azonban a kérdés, hogy amennyiben a munkahelyen megjelenik a járvány, úgy a munkáltató milyen intézkedések megtételére jogosult, illetve köteles, és mit tehet a munkavállaló? A Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértői összeszedték a legfontosabb munkajogi tudnivalókat a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.