Vádat emeltek a hitelezőjüket meggyilkoló férfiak ellen


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vádat emeltek három férfi ellen, akik egy tízmillió forintos adósság miatt megölték és Szentendrén elásták hitelezőjüket – tudatta a Fővárosi Főügyészség.

A vád szerint a másodrendű vádlott tízmillió forintot kért kölcsön 2018-ban ismerősétől egy befektetéshez, melynek megvalósításába két társát is bevonta, így mindhárman a későbbi sértett adósai lettek. A hitelező többször próbálta visszaszerezni pénzét, a kölcsönt felvevő azonban csak hitegette, majd elhatározta, hogy két társával megöli a hitelezőt, hogy így szabaduljon meg az adósságtól. A gyilkosság megtervezését és végrehajtását az elsőrendű vádlott vállalta. Beszereztek egy drótkötelet és Szentendre külterületén előre megásták a sírt.

Az első- és a másodrendű vádlott 2019. május 6-án kocsival Újpestről Szentendrére vitte a sértettet, azzal, hogy ott visszakapja a pénzét, de útközben a másodrendű vádlott által vezetett autóban az elsőrendű vádlott hátulról drótkötéllel megfojtotta a hitelezőt. Eközben a harmadrendű vádlott Szentendrén a kiásott gödörnél várakozott, s amikor két társa odaért, elvették az áldozat készpénzét, óráját, nyakláncát, majd elásták.

Az ügyészség az elsőrendű vádlottra az előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés tetteseként életfogytiglani szabadságvesztést indítványozott, a felbujtó másod- és a bűnsegéd harmadrendű esetében pedig határozott idejű szabadságvesztést kért, továbbá csoportosan elkövetett kifosztással is megvádolta a három férfit.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 12.

Az Európai Bizottság jelentése a Digitális évtized szakpolitikai program időarányos teljesítéséről

A Bizottság a mai napon közzétette a digitális évtized helyzetéről szóló második jelentést, amely átfogó áttekintést nyújt a Digitális évtized szakpolitikai program által 2030-ra kitűzött digitális célkitűzések és célok elérése terén elért eredményekről. A jelentést idén első alkalommal kíséri a tagállamok által benyújtott, a digitális évtizedre vonatkozó nemzeti stratégiai ütemtervek elemzése, amely részletezi az EU digitális átalakulásához való hozzájárulás érdekében tervezett nemzeti intézkedéseket, intézkedéseket és finanszírozást.

2024. július 12.

Július 15-től ítélkezési szünet a bíróságokon és az Alkotmánybíróságon

2024. július 15. és augusztus 20. között ítélkezési szünetet tartanak a bíróságok. Az ítélkezési szünet időtartama alatt a bíróságok – főszabály szerint – nem tartanak tárgyalásokat. Az Alkotmánybíróságon július 22-től augusztus 30-ig tart az ítélkezési szünet. Az egyes kormányzati igazgatási szervek, hivatalok is tarthatnak igazgatási szünetet.