Változások a Kúria vezetésében Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Kúria elnöke új vezetőket bízott meg igazgatási feladatokkal.

A Kúria tájékoztatása szerint az alábbi változások történtek a legfőbb bírói fórum szakmai irányításában.

  • Dr. Sperka Kálmán tanácselnök a Főtitkári Titkárság működéséhez kapcsolódó egyes igazgatási feladatokat látja el a bírák jogállásáról szóló törvény (Bjt.) rendelkezései alapján.
  • A Kúria főtitkári feladatait 2020. április 7-től kezdődően szervezetszerű helyettesként a Bszi. rendelkezése alapján dr. Suba Ildikó főtitkár-helyettes látja el, akinek a 6 évre szóló vezetői megbízása a 74/2020. (III.  31.) számú Kormányrendelet alapján a veszélyhelyzet megszűnéséig meghosszabbodott.
  • A Büntető Kollégium irányításához kapcsolódó egyes igazgatási feladatok ellátásával a Kúria elnöke a Bjt. alapján dr. Székely Ákos tanácselnököt, míg a Polgári Kollégium irányításával összefüggő egyes igazgatási feladatok ellátásával dr. Orosz Árpád tanácselnököt és Böszörményiné dr. Kovács Katalin tanácselnököt bízta meg.
  • A 2020. április 1-jén létrejött Közigazgatási Kollégiumot dr. Kalas Tibor kollégiumvezető irányítja.
  • 2020. április 1-jétől a Polgári Kollégiumon belül működő Munkaügyi Részkollégium vezetéséhez kapcsolódó egyes igazgatási feladatokat dr. Tánczos Rita bíró látja el.

(kuria-birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek

2022. május 18.

Nőtt az alkuképesség a használt házaknál

Az első negyedévben a használt házak árából országos szinten átlagosan 8,7 százalékot engedtek az eladók, míg tavaly az alku mértéke ebben a kategóriában 8,2 százalék volt. A tégla és a panel lakásoknál azonban az árengedmény mértéke csökkent – közölte az Otthon Centrum.