Visszaszúrt a feleség, vádat emeltek a férj ellen


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a házastársát késsel bántalmazó férfi ügyében.

A sértett 2019. február 24-én is meglátogatta a férfit, neki ételt, dohányt és alkoholt vitt.  Az ittas  vádlott és a sértett összevesztek, a férfi ököllel többször test szerte megütötte, valamint egy késsel a lábán és a csípőjén több helyen megszúrta a nőt. Eközben a halálra rémült sértett kiabált, és sikertelenül kérte a férjét, hogy hagyja abba a bántalmazását. A sértett védekezésképpen magához vett egy kést, és azzal a férjét a lábán, a karján és a nemi szervén megszúrta, aki ettől elgyengült és azt mondta, hogy „hagyják abba”.

A sértett a férje bántalmazásától legalább tíz felületes szúrt sérülést szenvedett el, ezek gyógytartama nyolc napon belüli, ám az ezeket okozó cselekmény alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására.

A férfi erőszakos többszörös visszaeső, a bíróság őt 2018-ban, többek között a házastársa sérelmére  elkövetett testi sértés bűntette miatt két év börtönbüntetésre ítélte. Az erőszakos többszörös visszaeső a szabadságvesztésből nem bocsátható feltételes szabadságra, az újabb bűncselekmény büntetési tételének felső határa a kétszeresére emelkedik.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.


Kapcsolódó cikkek