Letartóztatták a VI. kerületi emberölés gyanúsítottját

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2020. április 20.
Címkék: ,
Rovat:
A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2020. május 20-ig – elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, akit emberölés bűntettével gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a terhelt 2020. április 16-án több késszúrással megölt egy férfit, annak VI. kerületi lakásán.

Az ügyészség szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt a gyanúsított letartóztatását indítványozta.

A rendelkezésre álló adatok alapján a terhelt bejelentett lakóhelyén nem lakik, lakhatásáról ellentmondásos vallomást tett, előadása szerint hajléktalan életmódot folytat. Bejelentett, legális jövedelemmel nem rendelkezik. Minderre, valamint a terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, társadalomra való fokozott veszélyességére és a kiszabható büntetés mértékére figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a terhelt kényszerintézkedés hiányában a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne.

A nő mindennapi megélhetését ismeretlen forrásból biztosítja, büntetett előéletű, továbbá életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt van folyamatban ellene büntetőeljárás. Mindezeket figyelembe véve alappal lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság a fentieket mérlegelve úgy határozott, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok a gyanúsított esetében kizárólag letartóztatással biztosíthatók. A bűncselekemény jellege, a terhelt rendezetlen személyi körülményei, az igazolt és bejelentett lakóhely hiánya, valamint a bűnismétlés közeli és reális veszélye miatt enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nincs lehetőség.

A végzés végleges.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Külföldi cégrészesedés: a tranzakciók nagy része érintett lehet
2020. május 29.

2020. május 26-án a Kormány elfogadta a 227/2020. (V.25.) sz. Kormányendeletet, ami 2020. december 31. napjáig új hatósági bejelentési kötelezettséget határozott meg az úgynevezett stratégiai társaságokban történő bizonyos részesedés és egyéb jogosultság szerzésére vonatkozó, illetve egyéb, külföldi vagy külföldi hátterű cégek által megvalósított tranzakciókkal kapcsolatban, hívja fel a figyelmet a Baker Mckenzie budapesti irodájának társasági jog és vállalatfelvásárlási csoportja.