A „nagykorú” Magyar Munkajogi Konferencián jártunk


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2021. október 12. és 14. között 18. alkalommal rendezték meg a Magyar Munkajogi Konferenciát Visegrádon.

A járványhelyzet fejleményei miatt tavaly „hibrid” keretek között zajló esemény után a Wolters Kluwer Hungary Kft. 2021-ben végre újra teljes egészében személyes jelenlét mellett rendezhette meg a munkajoggal foglalkozó hazai szakemberek legnagyobb éves találkozóját. A várakozásokat jól illusztrálja, hogy több, mint 200 résztvevő tette tiszteletét a Thermal Hotel Visegrád konferenciaszintjén a 3 nap során.

munkajogi

Szakmai „ínyencségekben” idén sem volt hiány: a plenáris előadások és szekcióülések foglalkoztak többek között a munkajog és a versenyjog kapcsolódási pontjaival, a munkáltatók közt kikötött elcsábítási tilalommal, a munkajogviszony megszüntetésével, a munkaügyi folyamatoptimalizálással, illetve a munkaügyi ellenőrzés újdonságaival. Nem maradhatott el a minden évben parázs vitát hozó, munkaügyi bírósági ítéleteket feldolgozó Pódiumvita, valamint dr. Lőrincz György ügyvéd, a Magyar Munkajogi Társaság elnöke szokásos programpontja, az Elmélkedés és álmélkodás, 2021-ben immár 6.0-s verzióban.

munkajogi

A XVIII. Magyar Munkajogi Konferencia maximálisan hű maradt az előző tizenhét alkalom tágabb értelemben vett közösségformáló szerepéhez is. A résztvevők az egyes napok záróakkordjaként különféle társasági programokon vehettek részt: akadtak, akik a vacsora utáni ultipartikon bizonyíthatták ügyességüket, mások az operák humoros jogi vonatkozásairól hallhattak rendkívül izgalmas előadást Rózsa Ferenc karmester-zenekutatótól. Az előadótermek előterében pedig dr. Rátkai Ildikó fotóiból nyílt kiállítás Budapesti kaleidoszkóp címmel.

munkajogi

A szünetekben mindhárom nap nagy volt a jövés-menés a Wolters Kluwer Hungary Kft. standjánál, ahol az érdeklődők a legfrissebb jogi, illetve HR-témájú szakirodalmak közül válogathattak, továbbá egy-egy játékot követően értékes ajándékokkal lehettek gazdagabbak.

munkajogi

Igazán eseménydús és értékes ismereteket nyújtó napoknak lehettünk tanúi, osztozva a kollégák viszontlátásának örömében. A visegrádi Magyar Munkajogi Konferencia bár betöltötte a 18. életévét, szakmai házigazdája, dr. Pál Lajos ügyvéd szavaival élve: eddig sem volt kiskorú.

Találkozzunk a tizenkilencediken is!


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 27.

„A Praetor jóval több, mint egy ügyvédi ügykezelő rendszer”

Biztos voltam abban, hogy meg lehet könnyíteni az ügyvédek mindennapi adminisztrációját és az ügyek egy programban történő kezelését – mondja Martin Kašpar a Praetor Systems társalapítója, aki dolgozott ügyvédként, jelenleg pedig a Wolters Kluwer ČR, a.s. üzletfejlesztési vezetője.