A „nagykorú” Magyar Munkajogi Konferencián jártunk


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2021. október 12. és 14. között 18. alkalommal rendezték meg a Magyar Munkajogi Konferenciát Visegrádon.

A járványhelyzet fejleményei miatt tavaly „hibrid” keretek között zajló esemény után a Wolters Kluwer Hungary Kft. 2021-ben végre újra teljes egészében személyes jelenlét mellett rendezhette meg a munkajoggal foglalkozó hazai szakemberek legnagyobb éves találkozóját. A várakozásokat jól illusztrálja, hogy több, mint 200 résztvevő tette tiszteletét a Thermal Hotel Visegrád konferenciaszintjén a 3 nap során.

munkajogi

Szakmai „ínyencségekben” idén sem volt hiány: a plenáris előadások és szekcióülések foglalkoztak többek között a munkajog és a versenyjog kapcsolódási pontjaival, a munkáltatók közt kikötött elcsábítási tilalommal, a munkajogviszony megszüntetésével, a munkaügyi folyamatoptimalizálással, illetve a munkaügyi ellenőrzés újdonságaival. Nem maradhatott el a minden évben parázs vitát hozó, munkaügyi bírósági ítéleteket feldolgozó Pódiumvita, valamint dr. Lőrincz György ügyvéd, a Magyar Munkajogi Társaság elnöke szokásos programpontja, az Elmélkedés és álmélkodás, 2021-ben immár 6.0-s verzióban.

munkajogi

A XVIII. Magyar Munkajogi Konferencia maximálisan hű maradt az előző tizenhét alkalom tágabb értelemben vett közösségformáló szerepéhez is. A résztvevők az egyes napok záróakkordjaként különféle társasági programokon vehettek részt: akadtak, akik a vacsora utáni ultipartikon bizonyíthatták ügyességüket, mások az operák humoros jogi vonatkozásairól hallhattak rendkívül izgalmas előadást Rózsa Ferenc karmester-zenekutatótól. Az előadótermek előterében pedig dr. Rátkai Ildikó fotóiból nyílt kiállítás Budapesti kaleidoszkóp címmel.

munkajogi

A szünetekben mindhárom nap nagy volt a jövés-menés a Wolters Kluwer Hungary Kft. standjánál, ahol az érdeklődők a legfrissebb jogi, illetve HR-témájú szakirodalmak közül válogathattak, továbbá egy-egy játékot követően értékes ajándékokkal lehettek gazdagabbak.

munkajogi

Igazán eseménydús és értékes ismereteket nyújtó napoknak lehettünk tanúi, osztozva a kollégák viszontlátásának örömében. A visegrádi Magyar Munkajogi Konferencia bár betöltötte a 18. életévét, szakmai házigazdája, dr. Pál Lajos ügyvéd szavaival élve: eddig sem volt kiskorú.

Találkozzunk a tizenkilencediken is!


Kapcsolódó cikkek

2024. július 19.

Nem minden jövőben lejáró időszakos szolgáltatás iránt indított per tartozik az egyéb járadék iránt indított perek körébe

Nem minden jövőben lejáró időszakos szolgáltatás iránt indított per tartozik az egyéb járadék iránt indított perek körébe, hanem csak azok, amelyek a jogosult megélhetését, ellátását szolgálják. A lakás bérbeadásának hiányából eredő elmaradt vagyoni előny nem tartozik ebbe a körbe függetlenül attól, hogy a jövőben rendszeresen felmerülő károk megtérítésének módjaként a bíróság járadékot is meghatározhat – a Kúria eseti döntése.

2024. július 17.

Bírósági és közigazgatási végrehajtási szakjogász képzés a Pázmányon

Új képzést hirdet szeptembertől a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Deák Ferenc Továbbképző Intézete. A speciális felkészültséget nyújtó Bírósági és közigazgatási végrehajtási szakjogász képzés július 20-ig várja minden, a témában érintett jogász jelentkezését. A képzésről Dr. Halász Zsolt Ákos szakfelelőst, a Pénzügyi Jogi Tanszék tanszékvezető egyetemi docensét kérdeztük.