Először Visegrádon – egy jogtanácsos élményei a XVIII. Magyar Munkajogi Konferenciáról


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Wolters Kluwer Hungary Kft. idén októberben 18. alkalommal szervezte meg legnagyobb éves rendezvényét a Dunakanyar szívében. Sokszor, sok helyen hallottuk már azok véleményét, akik eddig folyamatosan, minden esztendőben részt vettek az eseményen. Ezúttal viszont arra voltunk kíváncsiak, miként élte meg a konferenciát egy olyan szakember, aki most először csatlakozott a munkajoggal foglalkozók visegrádi közösségéhez. Dr. Lengyel Bernadett-tel, Baranya megye legnagyobb iparvállalata, a Körber Hungária Gépgyártó Kft. jogtanácsosával beszélgettünk.

Milyen információi voltak előzetesen a visegrádi Magyar Munkajogi Konferenciákról? Miért szeretett volna mindenképp részt venni az eseményen?

Már a Miskolci Egyetemen is mélyrehatóbban érdekelt a munkajog Dr. Kenderes György professzornak köszönhetően. Az évfolyamdolgozatomat, a TDK-dolgozatomat és a szakdolgozatomat is ilyen témában írtam, valamint OTDK-n is ebben a témában vettem részt, amelyből látszik, hogy a munkajog különleges helyet foglal el az életemben.

Amióta végeztem az egyetemen, nagyon sokat hallottam a rendezvényről. Most a Wolters Kluwer Hungary Kft. delegált kapcsolattartója, dr. Szöllősi Adél hívta fel figyelmemet rá, és mivel mindig szeretek naprakész lenni az aktualitások kapcsán, jelentkeztem a konferenciára. Az csak hab volt a tortán, hogy a jogtanácsosok részére előírt évi képzési kötelezettség részben teljesíthető volt a rendezvényen megszerezhető 9 kreditponttal.

Milyennek találta a szakmai programot? Volt(ak)-e olyan programpont(ok), melye(ke)t mindenképpen kiemelne? Miért tetszettek ezek különösen?

Véleményem szerint egy professzionálisan összeállított szakmai programot kaptak a résztvevők, amely a munkajog valamennyi aktuális témáját érintette. Ezek közül a gyakorlati kérdéseket tárgyaló munkajogi jogesetek feldolgozását emelném ki. Izgatottan vártam a tapasztalt munkajogászok vitáját, várakozásomat pedig felül is múlta a program ezen része.

munkajog

Dr. Lengyel Bernadett

Miért érdemes konkrétan egy jogtanácsosnak eljönnie a visegrádi konferenciára?

Egyrészt azért érdemes részt vennie a konferencián, mert egyes társaságoknál nem fordulnak elő olyan esetek, amelyek másoknál esetlegesen igen, így a kialakult jó gyakorlatokról véleményt cserélhet. Emellett pedig a szünetekben vagy étkezések és az esti program alkalmával más jogtanácsosokkal is tud „szakmázni”, hogy a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeket már ne is említsem.

Részt vett-e valamelyik esti programon? Hogyan értékeli a rendezvény közösségformáló erejét?

Igen, részt vettem az esti programokon is, úgy gondolom, a rendezvény közösségformáló ereje hatalmas.

Mi lenne az a 3 érv, ami alapján ajánlaná a konferenciát olyanoknak, akik még sohasem vettek részt rajta?

Professzionális programok, jelentős közösségformáló erő és a továbbképzési kötelezettség teljesítésében történő segítségnyújtás.


Köszönjük szépen, visszavárjuk 2022-ben, találkozzunk a XIX. Magyar Munkajogi Konferencián is!

Kérjük Önöket, hogy kövessék figyelemmel webshopunkat, illetve közösségi oldalainkat, mely felületeken folyamatosan beszámolunk aktuális képzési kínálatunkról.


Kapcsolódó cikkek

2023. december 6.

A digitális állampolgárság külföldi mintái és alkotmányos pillérei

Az új digitális személyazonosítást szolgáló alkalmazás az Európai Parlament és a Tanács 910/2014/EU rendeletének (eIDAS rendelet) megfelelően kerül kialakításra. A norma azt szabályozza, hogy a bizalmi szolgáltatók hogyan nyújthatnak ügyfélazonosítási és az aláírás vitathatatlanságát biztosító szolgáltatásokat, valamint hogyan kell a működésüket szabályozni, illetve elismerni az EU összes tagállamában.

2023. december 5.

Komoly kötelezettségekkel járnak a cégek számára, de egyben lehetőségeket is rejtenek az új kiberbiztonsági szabályok

A NIS2 irányelv magasabb szintre emelte a korábbi uniós kiberbiztonsági szabályozást és számos új kötelezettséget vezetett be. Az irányelv szabályainak túlnyomó részét már átültették a magyar jogba, így a jövő év folyamán 2500-3000 hazai közép- és nagyvállalatnak kell a szigorú szabályoknak megfelelni, továbbá az ellátási láncuk biztonságát megteremteni – emelte ki dr. Szabó Gergely Gábor, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners Ügyvédi Iroda szabályozási ügyekért felelős vezető ügyvédje.