Első Magyar Jogi Könyvszalon – élmények a stand másik oldaláról


2021. szeptember 18-án az impozáns Károlyi-Csekonics-palota adott otthont a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság közös szervezésében francia mintára megrendezett Első Magyar Jogi Könyvszalonnak, a hazai jogi szakirodalom nagyszabású seregszemléjének. A Wolters Kluwer Hungary Kft. is képviseltette magát az eseményen – így láttuk e napot belülről.

Már a délelőtt 10 órai kezdést bőven megelőzően is népes sokaság gyülekezett a Palota aulájában, ahol a könyvespolcokat imitáló standokon 18 magyar nyelvű jogi könyvkiadással foglalkozó szervezet helyezte el aktuális kínálatának esszenciáját: összesen több, mint 5000 kötetet.

A Wolters Kluwer kiállítói területén is nagy volt a mozgolódás, ami nem is csoda: a nap folyamán négy elismert szakember, Ambrus István, Tóth Tihamér, Dezső Attila és Csehi Zoltán dedikálta a szerzőségükben született, illetve általuk szerkesztett kiadványokat.

Dr. Gábor Zsolt főszerkesztő, dr. Dezső Attila szerkesztő, illetve dr. Várhomoki-Molnár Márta PhD, dr. Hubai Ágnes, dr. Nagy-Fribiczer Gabriella, valamint Támis Norbert szerzők részvételével sor került a régen várt Nagykommentár a közbeszerzési törvényhez című alapművünk bemutatására egy kerekasztal-beszélgetés formájában.

A digitalizáció hatása sem maradhatott ki a kínálatból. Az egyik előadás keretében a Wolters Kluwer szakértői, dr. Megyeri Andrea és dr. Németh László a The Future Ready Lawyer kutatás (A jövő jogásza 2021 – Szakmánk a járvány után) főbb megállapításait ismertették az érdeklődők számára.

Cégünket az a megtiszteltetés érte, hogy a bizottság a gyakorló jogászoknak szóló legjobb jogtudományi szakkönyvnek Magyarázat a nemzetközi magánjogról című kiadványunkat választotta, az újonnan létrehozott Könyvszalon Nagydíjjal ismerve el a teljesítményt. A díjat dr. Pethőné dr. Kovács Ágnes nyugalmazott kúriai tanácselnöktől, valamint dr. Trócsányi Lászlótól, a Magyar Jogász Egylet elnökétől a könyv szerkesztője, dr. Csehi Zoltán, illetve főszerkesztő munkatársunk, dr. Gábor Zsolt vette át.

Az Első Magyar Jogi Könyvszalonon több neves jogászszemélyiséggel is lehetőség volt találkozni, illetve beszélgetni, a teljesség igénye nélkül ideértve dr. Áder János köztársasági elnököt, prof. dr. Varga Zs. Andrást, a Kúria elnökét, dr. Varga Judit igazságügyi minisztert, dr. Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét, dr. Bánáti Jánost, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökét, prof. dr. Trócsányi Lászlót, a Magyar Jogász Egylet elnökét, prof. dr. Sólyom László, korábbi köztársasági elnököt, illetve prof. dr. Vékás Lajos professor emeritus akadémikust, az ELTE-ÁJK oktatóját.

Megtisztelő volt részt venni az illusztris eseményen a jogászszakma színe-java társaságában, felemelő érzéssel töltött el minket, hogy hosszú idő után újra személyesen teremthettünk kapcsolatot jelenlegi és leendő ügyfeleinkkel.

Köszönjük a lehetőséget a Magyar Jogász Egyletnek, a látogatóknak pedig azt, hogy megtiszteltek minket figyelmükkel az Első Magyar Jogi Könyvszalonon. Találkozzunk a következőn is!

Kapcsolódó cikkek

2021. október 15.

Koronavírussal kapcsolatos ügyek az AB előtt

Az elmúlt időszakban nagy számban fordultak az indítványozók az Alkotmánybírósághoz a védettségi igazolványhoz fűződő jogosultságokkal, a természetes immunitás alapján kiállított, ellenanyaghoz kötött igazolvány kiállításának feltételeivel, valamint az egészségügyi dolgozók kötelező védőoltásával kapcsolatban, jellemzően indítványminta alapján, azonos szöveggel benyújtott alkotmányjogi panasz indítványokkal.

2021. október 15.

Az ügyvédi irodák munkáját segíti a Wolters Kluwer

A Wolters Kluwer Hungary Kft. Magyarország vezető legaltech vállalata. A Jogtár® szolgáltatásukat több ezer jogász használja nap mint nap. A globális vállalat most új szoftvert tett elérhetővé a hazai ügyvédek számára, ezzel segítve munkájukat.