Első Magyar Jogi Könyvszalon – élmények a stand másik oldaláról


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2021. szeptember 18-án az impozáns Károlyi-Csekonics-palota adott otthont a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság közös szervezésében francia mintára megrendezett Első Magyar Jogi Könyvszalonnak, a hazai jogi szakirodalom nagyszabású seregszemléjének. A Wolters Kluwer Hungary Kft. is képviseltette magát az eseményen – így láttuk e napot belülről.

Már a délelőtt 10 órai kezdést bőven megelőzően is népes sokaság gyülekezett a Palota aulájában, ahol a könyvespolcokat imitáló standokon 18 magyar nyelvű jogi könyvkiadással foglalkozó szervezet helyezte el aktuális kínálatának esszenciáját: összesen több, mint 5000 kötetet.

A Wolters Kluwer kiállítói területén is nagy volt a mozgolódás, ami nem is csoda: a nap folyamán négy elismert szakember, Ambrus István, Tóth Tihamér, Dezső Attila és Csehi Zoltán dedikálta a szerzőségükben született, illetve általuk szerkesztett kiadványokat.

Dr. Gábor Zsolt főszerkesztő, dr. Dezső Attila szerkesztő, illetve dr. Várhomoki-Molnár Márta PhD, dr. Hubai Ágnes, dr. Nagy-Fribiczer Gabriella, valamint Támis Norbert szerzők részvételével sor került a régen várt Nagykommentár a közbeszerzési törvényhez című alapművünk bemutatására egy kerekasztal-beszélgetés formájában.

könyvszalon

A digitalizáció hatása sem maradhatott ki a kínálatból. Az egyik előadás keretében a Wolters Kluwer szakértői, dr. Megyeri Andrea és dr. Németh László a The Future Ready Lawyer kutatás (A jövő jogásza 2021 – Szakmánk a járvány után) főbb megállapításait ismertették az érdeklődők számára.

Cégünket az a megtiszteltetés érte, hogy a bizottság a gyakorló jogászoknak szóló legjobb jogtudományi szakkönyvnek Magyarázat a nemzetközi magánjogról című kiadványunkat választotta, az újonnan létrehozott Könyvszalon Nagydíjjal ismerve el a teljesítményt. A díjat dr. Pethőné dr. Kovács Ágnes nyugalmazott kúriai tanácselnöktől, valamint dr. Trócsányi Lászlótól, a Magyar Jogász Egylet elnökétől a könyv szerkesztője, dr. Csehi Zoltán, illetve főszerkesztő munkatársunk, dr. Gábor Zsolt vette át.

könyvszalon

Az Első Magyar Jogi Könyvszalonon több neves jogászszemélyiséggel is lehetőség volt találkozni, illetve beszélgetni, a teljesség igénye nélkül ideértve dr. Áder János köztársasági elnököt, prof. dr. Varga Zs. Andrást, a Kúria elnökét, dr. Varga Judit igazságügyi minisztert, dr. Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét, dr. Bánáti Jánost, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökét, prof. dr. Trócsányi Lászlót, a Magyar Jogász Egylet elnökét, prof. dr. Sólyom László, korábbi köztársasági elnököt, illetve prof. dr. Vékás Lajos professor emeritus akadémikust, az ELTE-ÁJK oktatóját.

könyvszalon

Megtisztelő volt részt venni az illusztris eseményen a jogászszakma színe-java társaságában, felemelő érzéssel töltött el minket, hogy hosszú idő után újra személyesen teremthettünk kapcsolatot jelenlegi és leendő ügyfeleinkkel.

Köszönjük a lehetőséget a Magyar Jogász Egyletnek, a látogatóknak pedig azt, hogy megtiszteltek minket figyelmükkel az Első Magyar Jogi Könyvszalonon. Találkozzunk a következőn is!

Kapcsolódó cikkek

2024. április 17.

Szolgáltató közigazgatás – 2. rész

Alábbi cikksorozatunk betekintést ad a Szolgáltató közigazgatás – A tájékoztatáshoz való jog a magyar szociális ellátórendszerben című Wolters Kluwer-kiadvány egyes részleteibe.

2024. április 15.

Jogszabályfigyelő 2024 – 15. hét

Alábbi cikkünkben, tekintettel arra, hogy a 2024/42-44. számú Magyar Közlönyben szakmai közérdeklődésre számot tartó újdonság nem jelent meg, az elfogadásra váró törvényjavaslatok közül válogattunk.