Megkezdődött a II. Global Legal Hackathon

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. február 23.
Címkék: , , , ,
Rovat: ,
Tegnap este elkezdődött a történelem legnagyobb jogi hackathonja a világ számtalan országában, városában. Magyarországon este 6 órakor nyitották meg a II. Global Legal Hackathon budapesti fordulóját. A Wolters Kluwer Hungary Kft. és a KPMG Legal társszervezésében életre hívott versenyre összesen 45 résztvevő, 9 csapatba szerveződve regisztrált. Az idei év technikai főtámogatója a Microsoft, de számos szponzor növeli az esemény színvonalát (Ars Boni, Dentons Réczicza Law Firm, Elsa, Everprove, iCentre, Invitech, Ivanics Csoport (Volvo), IVSZ Szövetség a Digitális Gazdaságért, Loginet, ProLawyer…

Tegnap este elkezdődött a történelem legnagyobb jogi hackathonja a világ számtalan országában, városában. Magyarországon este 6 órakor nyitották meg a II. Global Legal Hackathon budapesti fordulóját. A Wolters Kluwer Hungary Kft. és a KPMG Legal társszervezésében életre hívott versenyre összesen 45 résztvevő, 9 csapatba szerveződve regisztrált. Az idei év technikai főtámogatója a Microsoft, de számos szponzor növeli az esemény színvonalát (Ars Boni, Dentons Réczicza Law Firm, Elsa, Everprove, iCentre, Invitech, Ivanics Csoport (Volvo), IVSZ Szövetség a Digitális Gazdaságért, Loginet, ProLawyer Consulting, Red Bull, SMART PR, Szecskay Ügyvédi Iroda).

A 2018-as, a Wolters Kluwer által szervezett magyarországi fordulón győztes csapat, a Closers bejutott a világ minden tájáról kiválasztott legjobb 14 csapat közé, így április 21-én, New Yorkban a Revealu projekttel képviselték hazánkat a Global Legal Hackathon végső fináléjában, ahonnan az első díjat hozták végül el. A szervezők remélik, a 2019-es év a hasonló innovatív tehetségek felfedezésének és szakmai karrierjük megalapozásának éve lesz.

Az idei verseny különlegesnek és példaértékűnek tekinthető abból a szempontból, hogy a szervezők missziójuknak tekintik, hogy minél több nő és női vezető bizonyíthasson a jogi innováció / technológia területén [GROWL – Global Rise Of Women in LegalTech]. Bizonyított, hogy a nők másként közelítik meg a problémákat, általában együttműködően, szociálisan érzékenyebben, végigbeszélve a problémákat, több szempontot és érdekcsoportot figyelembe véve. Mivel a jogi innováció fókuszában is mind inkább az ügyféligények állnak, a nők ideálisak arra, hogy más/több szempontot is figyelembe véve reformálják meg a jogi területet. A verseny mentorai ezért kiemelt figyelmet szentelnek a női csapatvezetők támogatására.

Stacey Caywood, a Wolters Kluwer Legal & Regulatory divízió vezetője üdvözli a résztvevőket

Az idei versenyen minden csapat nyertesnek érezheti magát, hiszen túl azon, hogy eltölthetnek három felejthetetlen, élményekkel teli napot, számos értékes szakmai tapasztalatot és a karrier szempontjából fontos kapcsolati hálót szerezhetnek. Ezen felül mindegyikük előtt ott az esély, hogy kijuthassanak New York-i döntőre, és a lehetőség, hogy megmutassák magukat nemzetközi zsűri és potenciális befektetők előtt.

A győztes csapat mindezen túl a KPMG Legal felajánlásában egy 8 órás üzleti és cyber security tanácsadáson, a Harglaw (Everprove) felajánlásában egy 5 órás nemzetközi cégalapítás, adótanácsadás és cégstrukturálás konzultáción, a ProLawyer Consulting felajánlásában egy 5 órás sajtókapcsolati tréningen, a Loginet felajánlásában egy 2 órás technológia tanácsadáson vehet részt, és átveheti a Microsoft hátizsákot, hangszórót, powerbanket és kulacsot tartalmazó csomagját és az iCenter által felajánlott gymbageket és bögréket. A verseny feszültségeit pedig az Ivanics Csoport (Volvo) által felajánlott egy hétvégés Volvo S90 tesztvezetésen „vezethetik” le.

Igazán értékesek idén a szponzorok által felajánlott különdíjak is. A Microsoft egy Business and technical development support vouchert ajánlott fel, amely során a konzultációt követően potenciálisan bejutási lehetőség nyílik a szponzorált Startup programba. A Szecskay Ügyvédi Iroda az Iroda megítélése szerint leginkább innovatív ötletet prezentáló csapat számára egy 10 órás jogi tanácsadást ajánlott fel. Az iCentre 100.000 Ft értékű ajándékkártyát ajánlott fel annak a csapatnak, amely egy szélesebb körben alkalmazható ötlettel áll elő. A különdíj. A Loginet pedig egy 2 órás technológia tanácsadást ajánlott fel a vállalat megítélése szerint kiemelkedő ötletet prezentáló csapat részére.

A csapatok a mai nap során Lukács Lajos, a DSS Consulting Kft. ügyvezetője előadásában egy Design Thinking módszertan bemutatón, valamint Nagy Gergely és a Wolters Kluwer Hungary Kft. jóvoltából egy Jogtár API bemutatón vehetnek részt. Emellett természetesen egész nap, 8:00-20:00 között zajlik majd a csapatmunka a mentorokkal. A holnapi napon 8:00-17:00 között továbbra is a csapatmunkára helyeződik a fókusz, majd ezt követően az ötletek szakmai zsűri előtti prezentációjára kerül sor 17:00-20:00 között. Vasárnap este pedig már azt is megtudhatjuk, melyik csapat nyeri idén a II. Global Legal Hackathon budapesti fordulóját.

Kövessék figyelemmel a verseny történéseit a Wolters Kluwer Hungary Kft. Facebook oldalán, ahol a helyszínen lévő kollégáink rendszeresen értesítenek a versenyről, és szurkoljanak Önök is Magyarország leginnovatívabb jogi csapatainak.

Kapcsolódó cikkek:


Rosszhiszemű engedményezés
2019. június 14.

Rosszhiszemű engedményezés

Ha a kötelezettnek tudnia kellett az engedményezés hiányáról, a kötelmet megszüntető hatállyal csak az eredeti jogosultnak teljesíthet – a Kúria eseti döntése.

A betegek részletes és egyéniesített tájékoztatásának elmaradása kártérítési kötelezettséget alapoz meg
2019. június 7.

A betegek részletes és egyéniesített tájékoztatásának elmaradása kártérítési kötelezettséget alapoz meg

A betegnek a műtét előtt részletes és egyéniesített tájékoztatást kell kapnia a beavatkozás vagy elmaradásának lehetséges előnyeiről, kockázatairól, a műtét szövődményeiről, a lehetséges alternatív eljárásokról, módszerekről és a beavatkozás folyamatáról, annak várható kimeneteléről. Ennek a követelménynek nem felel meg, ha a betegen évekkel korábban hasonló műtétet hajtottak végre, és a kezelőorvos csak utal az akkor adott tájékoztatásra és annak tartalmára – a Kúria eseti döntése.

Úton az új Európai Parlament megalakulása felé
2019. május 29.

Úton az új Európai Parlament megalakulása felé

Az EP választást követően sem csökken az érdeklődés az európai politika iránt. Kiderül hamarosan, ki melyik frakcióba fog majd ülni, és a Bizottság elnökének megválasztása is parázs viták tárgya lesz.

EP választás: kampányhajrá és szavazás
2019. május 24.

EP választás: kampányhajrá és szavazás

Véghajrájához érkezett az Európai Parlamenti választás kampánya. Írásunkban ezeket az utolsó pillanatokat és a választás napját járjuk körbe részletesebben a szavazás befejezéséig.