Megkezdődött a II. Global Legal Hackathon

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. február 23.
Címkék: , , , ,
Rovat: ,
Tegnap este elkezdődött a történelem legnagyobb jogi hackathonja a világ számtalan országában, városában. Magyarországon este 6 órakor nyitották meg a II. Global Legal Hackathon budapesti fordulóját. A Wolters Kluwer Hungary Kft. és a KPMG Legal társszervezésében életre hívott versenyre összesen 45 résztvevő, 9 csapatba szerveződve regisztrált. Az idei év technikai főtámogatója a Microsoft, de számos szponzor növeli az esemény színvonalát (Ars Boni, Dentons Réczicza Law Firm, Elsa, Everprove, iCentre, Invitech, Ivanics Csoport (Volvo), IVSZ Szövetség a Digitális Gazdaságért, Loginet, ProLawyer…

Tegnap este elkezdődött a történelem legnagyobb jogi hackathonja a világ számtalan országában, városában. Magyarországon este 6 órakor nyitották meg a II. Global Legal Hackathon budapesti fordulóját. A Wolters Kluwer Hungary Kft. és a KPMG Legal társszervezésében életre hívott versenyre összesen 45 résztvevő, 9 csapatba szerveződve regisztrált. Az idei év technikai főtámogatója a Microsoft, de számos szponzor növeli az esemény színvonalát (Ars Boni, Dentons Réczicza Law Firm, Elsa, Everprove, iCentre, Invitech, Ivanics Csoport (Volvo), IVSZ Szövetség a Digitális Gazdaságért, Loginet, ProLawyer Consulting, Red Bull, SMART PR, Szecskay Ügyvédi Iroda).

A 2018-as, a Wolters Kluwer által szervezett magyarországi fordulón győztes csapat, a Closers bejutott a világ minden tájáról kiválasztott legjobb 14 csapat közé, így április 21-én, New Yorkban a Revealu projekttel képviselték hazánkat a Global Legal Hackathon végső fináléjában, ahonnan az első díjat hozták végül el. A szervezők remélik, a 2019-es év a hasonló innovatív tehetségek felfedezésének és szakmai karrierjük megalapozásának éve lesz.

Az idei verseny különlegesnek és példaértékűnek tekinthető abból a szempontból, hogy a szervezők missziójuknak tekintik, hogy minél több nő és női vezető bizonyíthasson a jogi innováció / technológia területén [GROWL – Global Rise Of Women in LegalTech]. Bizonyított, hogy a nők másként közelítik meg a problémákat, általában együttműködően, szociálisan érzékenyebben, végigbeszélve a problémákat, több szempontot és érdekcsoportot figyelembe véve. Mivel a jogi innováció fókuszában is mind inkább az ügyféligények állnak, a nők ideálisak arra, hogy más/több szempontot is figyelembe véve reformálják meg a jogi területet. A verseny mentorai ezért kiemelt figyelmet szentelnek a női csapatvezetők támogatására.

Stacey Caywood, a Wolters Kluwer Legal & Regulatory divízió vezetője üdvözli a résztvevőket

Az idei versenyen minden csapat nyertesnek érezheti magát, hiszen túl azon, hogy eltölthetnek három felejthetetlen, élményekkel teli napot, számos értékes szakmai tapasztalatot és a karrier szempontjából fontos kapcsolati hálót szerezhetnek. Ezen felül mindegyikük előtt ott az esély, hogy kijuthassanak New York-i döntőre, és a lehetőség, hogy megmutassák magukat nemzetközi zsűri és potenciális befektetők előtt.

A győztes csapat mindezen túl a KPMG Legal felajánlásában egy 8 órás üzleti és cyber security tanácsadáson, a Harglaw (Everprove) felajánlásában egy 5 órás nemzetközi cégalapítás, adótanácsadás és cégstrukturálás konzultáción, a ProLawyer Consulting felajánlásában egy 5 órás sajtókapcsolati tréningen, a Loginet felajánlásában egy 2 órás technológia tanácsadáson vehet részt, és átveheti a Microsoft hátizsákot, hangszórót, powerbanket és kulacsot tartalmazó csomagját és az iCenter által felajánlott gymbageket és bögréket. A verseny feszültségeit pedig az Ivanics Csoport (Volvo) által felajánlott egy hétvégés Volvo S90 tesztvezetésen „vezethetik” le.

Igazán értékesek idén a szponzorok által felajánlott különdíjak is. A Microsoft egy Business and technical development support vouchert ajánlott fel, amely során a konzultációt követően potenciálisan bejutási lehetőség nyílik a szponzorált Startup programba. A Szecskay Ügyvédi Iroda az Iroda megítélése szerint leginkább innovatív ötletet prezentáló csapat számára egy 10 órás jogi tanácsadást ajánlott fel. Az iCentre 100.000 Ft értékű ajándékkártyát ajánlott fel annak a csapatnak, amely egy szélesebb körben alkalmazható ötlettel áll elő. A különdíj. A Loginet pedig egy 2 órás technológia tanácsadást ajánlott fel a vállalat megítélése szerint kiemelkedő ötletet prezentáló csapat részére.

A csapatok a mai nap során Lukács Lajos, a DSS Consulting Kft. ügyvezetője előadásában egy Design Thinking módszertan bemutatón, valamint Nagy Gergely és a Wolters Kluwer Hungary Kft. jóvoltából egy Jogtár API bemutatón vehetnek részt. Emellett természetesen egész nap, 8:00-20:00 között zajlik majd a csapatmunka a mentorokkal. A holnapi napon 8:00-17:00 között továbbra is a csapatmunkára helyeződik a fókusz, majd ezt követően az ötletek szakmai zsűri előtti prezentációjára kerül sor 17:00-20:00 között. Vasárnap este pedig már azt is megtudhatjuk, melyik csapat nyeri idén a II. Global Legal Hackathon budapesti fordulóját.

Kövessék figyelemmel a verseny történéseit a Wolters Kluwer Hungary Kft. Facebook oldalán, ahol a helyszínen lévő kollégáink rendszeresen értesítenek a versenyről, és szurkoljanak Önök is Magyarország leginnovatívabb jogi csapatainak.

Kapcsolódó cikkek:


Út az alakuló ülésig
2019. október 18.

Út az alakuló ülésig

Az önkormányzati választások befejeztével kialakultak az új képviselő-testületek, kiderültek az új polgármesterek. Cikkünkben most az eredmény megállapítása és az új testületalakuló ülése közti időszakot mutatjuk be részletesebben.

Nemzetiségi önkormányzati választás 2019
2019. október 11.

Nemzetiségi önkormányzati választás 2019

Bár a vasárnapi választás kapcsán, annak jelentősége miatt a figyelem elsősorban az önkormányzati választásra összpontosul, nem szabad elfelejteni, hogy az önkormányzati mellett nemzetiségi választásokat is tartanak ezen a napon.

A képviselők és polgármesterek összeférhetetlensége
2019. október 4.

A képviselők és polgármesterek összeférhetetlensége

Bár még javában zajlik az önkormányzati választási kampány, érdemes kitekinteni az önkormányzati képviselőket és polgármestereket érintő összeférhetetlenségi szabályokra, hiszen a választásokat követően már csak szűkös időkeret van az összeférhetetlenség megszüntetésére, a nem kellő odafigyelés pedig akár a küzdelmesen megszerzett mandátum elvesztésével járhat.