Megkezdődött a II. Global Legal Hackathon


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tegnap este elkezdődött a történelem legnagyobb jogi hackathonja a világ számtalan országában, városában. Magyarországon este 6 órakor nyitották meg a II. Global Legal Hackathon budapesti fordulóját. A Wolters Kluwer Hungary Kft. és a KPMG Legal társszervezésében életre hívott versenyre összesen 45 résztvevő, 9 csapatba szerveződve regisztrált. Az idei év technikai főtámogatója a Microsoft, de számos szponzor növeli az esemény színvonalát (Ars Boni, Dentons Réczicza Law Firm, Elsa, Everprove, iCentre, Invitech, Ivanics Csoport (Volvo), IVSZ Szövetség a Digitális Gazdaságért, Loginet, ProLawyer…

Tegnap este elkezdődött a történelem legnagyobb jogi hackathonja a világ számtalan országában, városában. Magyarországon este 6 órakor nyitották meg a II. Global Legal Hackathon budapesti fordulóját. A Wolters Kluwer Hungary Kft. és a KPMG Legal társszervezésében életre hívott versenyre összesen 45 résztvevő, 9 csapatba szerveződve regisztrált. Az idei év technikai főtámogatója a Microsoft, de számos szponzor növeli az esemény színvonalát (Ars Boni, Dentons Réczicza Law Firm, Elsa, Everprove, iCentre, Invitech, Ivanics Csoport (Volvo), IVSZ Szövetség a Digitális Gazdaságért, Loginet, ProLawyer Consulting, Red Bull, SMART PR, Szecskay Ügyvédi Iroda).

A 2018-as, a Wolters Kluwer által szervezett magyarországi fordulón győztes csapat, a Closers bejutott a világ minden tájáról kiválasztott legjobb 14 csapat közé, így április 21-én, New Yorkban a Revealu projekttel képviselték hazánkat a Global Legal Hackathon végső fináléjában, ahonnan az első díjat hozták végül el. A szervezők remélik, a 2019-es év a hasonló innovatív tehetségek felfedezésének és szakmai karrierjük megalapozásának éve lesz.

Az idei verseny különlegesnek és példaértékűnek tekinthető abból a szempontból, hogy a szervezők missziójuknak tekintik, hogy minél több nő és női vezető bizonyíthasson a jogi innováció / technológia területén [GROWL – Global Rise Of Women in LegalTech]. Bizonyított, hogy a nők másként közelítik meg a problémákat, általában együttműködően, szociálisan érzékenyebben, végigbeszélve a problémákat, több szempontot és érdekcsoportot figyelembe véve. Mivel a jogi innováció fókuszában is mind inkább az ügyféligények állnak, a nők ideálisak arra, hogy más/több szempontot is figyelembe véve reformálják meg a jogi területet. A verseny mentorai ezért kiemelt figyelmet szentelnek a női csapatvezetők támogatására.

Stacey Caywood, a Wolters Kluwer Legal & Regulatory divízió vezetője üdvözli a résztvevőket

Az idei versenyen minden csapat nyertesnek érezheti magát, hiszen túl azon, hogy eltölthetnek három felejthetetlen, élményekkel teli napot, számos értékes szakmai tapasztalatot és a karrier szempontjából fontos kapcsolati hálót szerezhetnek. Ezen felül mindegyikük előtt ott az esély, hogy kijuthassanak New York-i döntőre, és a lehetőség, hogy megmutassák magukat nemzetközi zsűri és potenciális befektetők előtt.

A győztes csapat mindezen túl a KPMG Legal felajánlásában egy 8 órás üzleti és cyber security tanácsadáson, a Harglaw (Everprove) felajánlásában egy 5 órás nemzetközi cégalapítás, adótanácsadás és cégstrukturálás konzultáción, a ProLawyer Consulting felajánlásában egy 5 órás sajtókapcsolati tréningen, a Loginet felajánlásában egy 2 órás technológia tanácsadáson vehet részt, és átveheti a Microsoft hátizsákot, hangszórót, powerbanket és kulacsot tartalmazó csomagját és az iCenter által felajánlott gymbageket és bögréket. A verseny feszültségeit pedig az Ivanics Csoport (Volvo) által felajánlott egy hétvégés Volvo S90 tesztvezetésen „vezethetik” le.

Igazán értékesek idén a szponzorok által felajánlott különdíjak is. A Microsoft egy Business and technical development support vouchert ajánlott fel, amely során a konzultációt követően potenciálisan bejutási lehetőség nyílik a szponzorált Startup programba. A Szecskay Ügyvédi Iroda az Iroda megítélése szerint leginkább innovatív ötletet prezentáló csapat számára egy 10 órás jogi tanácsadást ajánlott fel. Az iCentre 100.000 Ft értékű ajándékkártyát ajánlott fel annak a csapatnak, amely egy szélesebb körben alkalmazható ötlettel áll elő. A különdíj. A Loginet pedig egy 2 órás technológia tanácsadást ajánlott fel a vállalat megítélése szerint kiemelkedő ötletet prezentáló csapat részére.

A csapatok a mai nap során Lukács Lajos, a DSS Consulting Kft. ügyvezetője előadásában egy Design Thinking módszertan bemutatón, valamint Nagy Gergely és a Wolters Kluwer Hungary Kft. jóvoltából egy Jogtár API bemutatón vehetnek részt. Emellett természetesen egész nap, 8:00-20:00 között zajlik majd a csapatmunka a mentorokkal. A holnapi napon 8:00-17:00 között továbbra is a csapatmunkára helyeződik a fókusz, majd ezt követően az ötletek szakmai zsűri előtti prezentációjára kerül sor 17:00-20:00 között. Vasárnap este pedig már azt is megtudhatjuk, melyik csapat nyeri idén a II. Global Legal Hackathon budapesti fordulóját.

Kövessék figyelemmel a verseny történéseit a Wolters Kluwer Hungary Kft. Facebook oldalán, ahol a helyszínen lévő kollégáink rendszeresen értesítenek a versenyről, és szurkoljanak Önök is Magyarország leginnovatívabb jogi csapatainak.


Kapcsolódó cikkek

2024. április 12.

A kóros elmeállapot

A Btk. nem általánosságban, hanem kifejezetten a konkrét bűncselekmény viszonyában rendelkezik a kóros elmeállapot beszámítási képességet érintő hatásáról. Erre tekintettel a tüneteknek a konkrét cselekménnyel összefüggő – a vádbeli vagy ítéleti tényállással összevetett – vizsgálata alapján tisztázható a felismerési képesség kérdése – a Kúria eseti döntése.

2024. április 5.

A név és cím feltüntetése a jótállási jegyen

A vállalkozás eleget tesz a neve és címe feltüntetésére vonatkozó kötelezettségének, amennyiben a jótállási jegyet a tartalmának megfelelő helyen a cégnevét és székhelyét tartalmazó, olvasható bélyegzőlenyomattal látja el – a Kúria eseti döntése.

2024. március 22.

Abszolút eljárási szabálysértés, ha a jogerős büntetővégzés indokolásában nem szerepel a vád tárgyává tett cselekmény történeti tényállása

Ha a büntetővégzés indokolása nem tartalmazza azoknak a cselekményeknek a tényállását, amelyeket a járásbíróság garázdaság vétségének, testi sértés vétségének, rongálás vétségének és zaklatás vétségének minősített, akkor a megtámadott határozatból a tényállás hiányában nem állapítható meg, hogy a terhelt milyen bűncselekményt követett el, az miként minősül – a Kúria eseti döntése.